Clotilde Armand, în mijlocul unui nou scandal. A fost sesizat Parchetul după ce ANI o acuzat-o de conflict de interese și incompatibilitate

Elena Avramescu 07.11.2022, 10:16
Clotilde Armand, în mijlocul unui nou scandal. A fost sesizat Parchetul după ce ANI o acuzat-o de conflict de interese și incompatibilitate

Primarul Sectorului 1 întâmpină mari probleme după ce Agenția Națională de Integritate i-a adus acuzații de conflict de interese și de incompatibilitate. În acest sens, a fost sesizat Parchetul după ce s-a vehiculat că aceasta s-ar fi folosit de funcție cu scopul de a obține venituri pentru uz personal.

Acuzații dure la adresa lui Clotilde Armand

Astfel că Agenția Națională de Integritate a emis un comunicat în care a fost descris pe larg conflictul de interese în care este implicată Clotilde Armand. Totul a început atunci când a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟, ce a fost finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în valoare totală de 18.720 Lei.

Mai mult, se pare că toate cele 5 dispoziții semnate indică numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%.

La data de 18 februarie 2022, Clotilde Armand a intrat în incompatibilitate, deoarece a exercitat, în același timp cu funcția de primar al Sectorului 1 și funcția remunerată de manager de proiect, încălcând prevederile legale.

Romania TV, amenzi de mii de euro de la CNA. Postul TV a intrecut iar masura
Clotilde Armand. Inquam Photos/ Octav Ganea

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, găsim notat în comunicatul ANI.

Însă asta nu este tot, deoarece ANI nu s-a oprit aici și chiar a sesizat Prefectul Municipiului București în privința legalității actelor administrative ale autorităților administrației publice.

Reacția lui Clotilde Armand

Cu doar câteva minute în urmă a venit și reacția primarului Sectorului 1, ținând să se apere pe pagina sa de Facebook. Aceasta a ținut să precizeze că a respectat complet legea în cazul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟, și chiar are o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care transmit faptul că totul a fost făcut în legalitate.

În plus, cu puțin timp înainte de a se face numirile în cadrul proiectului, se pare că a existat o verificare iar autoritățile competente au transmis că totul este în regulă.

„În cadrul lucrării ce face obiectul comunicatului am răspuns de fiecare data solicitărilor ANI și am depus un punct de vedere însoțit de documente justificative care arată legalitatea activităților pe care le-am desfășurat în calitate de primar al Sectorului 1 București. N-am primit nici un răspuns și mi-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar.

Mă bucur că autoritățile sunt vigilente și că își fac treaba. Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărțuire a mea. Nu avem nicio problemă ca Parchetul și Prefectul să verifice actele și le vom pune la dispoziție toate documentele pe care le vor solicita. Să vedeți acum cum intră în vrie aparatul de manipulare al PSD PNL și să țipe. Nu-i nimic. Mergem după ei. Nici un pas înapoi”, a spus Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...