Clotilde Armand, acuzată din nou că taie bursele elevilor. Florin Manole PSD: „Bursele sociale vor fi înjumătățite”

Gabriela del Pupo 12.10.2022, 16:55
Clotilde Armand, acuzată din nou că taie bursele elevilor. Florin Manole PSD: „Bursele sociale vor fi înjumătățite”

Clotilde Armand este somată din nou să mărească bursele sociale ale elevilor care studiază în Sectorul 1 al Capitalei. Nu este de altfel pentru prima dată când primarul Sectorului 1 încearcă să reducă cuantumul burselor. În 2021, Armand cerea o reducere a bugetului de burse cu 8 milioane de lei care urma să afecteze atât bursele sociale cât și pe cele ale olimpicilor. La finele lunii august consilierii PNL propuneau mărirea burselor elevilor olimpici iar PSD cerea creșterea celor sociale și de merit.

Proiectul PSD de creșterea a burselor „este blocat de primar”

Liderul PSD Sector 1, Florin Manole, atrage atenția asupra unui proiect al consilierilor PSD, care este blocat, spune acesta, chiar de către primarul Clotilde Armand. Aceasta ar fi redus din sumele alocate pentru burse în timp ce consilierii din coaliția de guvernare propun mărirea lor. Pe de altă parte însă primarului Sectorului 1 i se reproșează faptul că vrea să ofere vouchere de 1000 de lei locuitorilor sectorului ca soluție de a face față la criza facturilor și creșterea prețurilor la produsele alimentare.

„Clotilde Armand propune tăierea burselor sociale ale elevilor din Sectorul 1! În timp ce promite bani pentru toți cetățenii sectorului 1, Clotilde Armand taie cu 200 lei/lună/elev bursele sociale ale elevilor. Astfel, bursele sociale, care astăzi sunt în cuantum de 400 lei, vor fi înjumătățite, fiecare elev pierzând câte 2.400 lei/an. Mai mult decât atât, proiectul de hotărâre inițiat de către consilierii locali ai Partidului Social Democrat, conform căruia toate bursele elevilor cresc, este blocat de către primar.

Iată numai câteva diferențe dintre stadiul actual, proiectul PSD și proiectul USR:

– bursele sociale: 400 lei/lună/elev în plată, 550 lei/lună/elev în proiectul PSD, 200 lei/lună/elev în proiectul USR;
– bursele de merit: 400 lei/lună/elev în plată; 600 lei/lună/elev în proiectul PSD, 200 lei/lună/elev în proiectul USR;
– bursele de studiu – 400 lei/lună/elev în plată, 400 lei/lună/elev în proiectul PSD, 150 lei/lună/elev în proiectul USR;
– sprijin financiar pentru începerea școlii – 1000 lei /elev proiect PSD; 0 lei în proiectul USR.

Cetățenii Sectorului 1 trebuie să știe că primarul Clotilde Armand nu dă, ci ia! Și nu de la toți ci, mai ales, de la cei mai nevoiași dintre locuitori. Consilierii locali ai PSD nu vor vota niciodată un astfel de proiect împotriva intereselor elevilor și comunității.”, a transmis Florin Manole într-un comunicat.

Potrivit amendamentului grupului PNL, acesta a vizat și bursele de merit

Ce propun cei de la PNL? 10.000 de lei pe lună pentru elevii olimpici

La începutul lunii septembrie și consilierii PNL au venit cu un proiect de acordarea a unor burse semnificative pentru elevii care au rezultate deosebite la olimpiadele internaționale. Liberalii au argumentat acest proiect prin faptul că elevii olimpici trebuie recompensați pentru că „ei promovează România ca adevărați ambasadori”. Propunerile vizau elevii premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale care învață în școlile și liceele de stat din Sectorul 1 și olimpicii la competițiile sportive internaționale la care participă loturile naționale.

Sumele ar fi fost acordate în funcție de rezultate astfel:

  • pentru elevii câștigători ai locului I suma de 10.000 lei/lună/olimpic
  • pentru elevii câștigători ai locului al II-lea suma de 5.000 lei/lună/olimpic
  • pentru elevii câștigători ai locului III suma de 2.500 lei/lună/olimpic.
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...