Primarul Aradului, supărat deoarece Guvernul nu a alocat sprijin financiar pentru producerea energiei termice la CET

Elena Avramescu 14.10.2021, 14:46
Primarul Aradului, supărat deoarece Guvernul nu a alocat sprijin financiar pentru producerea energiei termice la CET

Călin Bibarţ, primarul liberal al municipiului Arad, este extrem de supărat deoarece Guvernul nu a alocat sprijin financiar pentru producerea energiei termice la CET, deși solicitarea este făcută încă din vară.

Primarul Aradului, supărat. Guvernul nu a alocat sprijin financiar pentru producerea energiei termice

Călin Bibarţ a mărturisit că ar fi nevoie de aproximativ 23 milioane de lei pentru a putea menţine preţul gigacaloriei la nivelul de anul trecut și mai acuză că municipiul Arad ar fi dispărut din anexa actului normativ unde sunt cuprinse sumele alocate fiecărui oraș în parte.

Municipiul Arad a dispărut, cu toate că era singurul din județul Arad care solicitase sprijin pentru termie. Deși ni s-a spus ulterior că nu se dau municipiilor în această primă fază, am constatat că sunt municipii în țară -Constanța, Suceava și altele – care au primit bani, acestea, la fel ca și noi, înregistrând probleme la acest capitol.

Este absolut necesar să primim un ajutor financiar cu atât mai mult cu cât Aradul contribuie foarte mult la bugetul național, iar pe de altă parte, nu din vina arădenilor sau a Aradului, în acest an, prețurile au luat-o razna la gaze. În plus nu consider că este corect ca Primăria Arad să acopere toate datoriile istorice ale CET-ulu, a spus Călin Bibarț în conferința de presă de miercuri.

Primarul Aradului, suparat. Guvernul nu a alocat sprijin financiar pentru producerea energiei termice
Energie termica

În plus, stuația obligă municipalitatea să amâne furnizarea agentului termic către populație.

Dacă am da drumul acum la termie, la preţurile de acum şi fără nicio intervenţie a statului ar însemna ca cetăţeanul să plătească de patru ori mai mult decât plăteşte azi, a mai spus Cătălin Bibarț.

Se pare că, în timpul campaniei interne de alegere a conducerii centrale a PNL, Călin Bibarţ anunţase public că îl susţine pe Ludovic Orban pentru preşedinţia partidului.

Urmăriți Impact.ro și pe