Primăria Bucureştiului dă aproape 400 de milioane de lei pentru subvenţia la STB. „Salariile trebuie plătite”

Ioana Bucur, Paul Dobrescu 24.09.2021, 19:06
Primăria Bucureştiului dă aproape 400 de milioane de lei pentru subvenţia la STB. „Salariile trebuie plătite”

Bugetul total al Capitalei a ajuns la 6,2 miliarde de lei. Consiliul General al Municipiului București a aprobat rectificarea bugetară ce aduce aproape 400 de milioane de lei pentru subvenția la STB, termoficare și pentru ajutoarele sociale.

Primăria Bucureștiului, aproape 400 de milioane de lei pentru subvenții

În cadrul ședinței CGMB, la care a participat și primarul Nicușor Dan, s-a dat undă verde rectificării bugetare a instituției. Subvențiile pentru STB vor crește cu 200 de milioane de lei, aproape jumătate din suma prevăzută în forma inițială a proiectului de rectificare, subvenția pentru termoficare va fi majorată cu 78 de milioane de lei, iar sumele pentru ajutoarele sociale cresc cu 110 milioane de lei.

Rectificarea bugetară a fost adoptată cu cu 49 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Primăria Bucureștiului va primi 388 de milioane de lei, ridicând bugetul la 6,2 miliarde. Cele 388 de milioane reprezintă cote defalcate din impozitul pe venit.

Direcția Generală de Asistență Socială primește 110 milioane de lei în plus, bugetul pentru ajutoarele sociale crescând de la 343 milioane la 453 milioane lei.

CGMB a aprobat și majorarea bugetului pentru subvenția agentului termic cu 78 de milioane de lei – de la 907 milioane lei la 986 milioane lei – sumă destinată acoperirii diferenţelor de preţ şi tarif.

Primăria Bucureştiului dă aproape 400 de milioane de lei pentru subvenţia la STB
Nicusor Dan

„STB trebuie să plătească salariile”

„Consiliul General al Municipiului București a votat azi o rectificare bugetară pozitivă, care asigură suplimentarea veniturilor municipalității cu 388 de milioane de lei.

Acești bani vor fi folosiți pentru subvenționarea în continuare a transportului public local și a termoficării. Sunt două servicii publice foarte importante pentru bucureșteni, pe care am promis că le vom susține în continuare, iar în paralel facem eforturi pentru îmbunătățirea lor”, a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Chiar de la începutul ședinței Consiliul General al Municipiului București, Nicușor Dan a subliniat importanța alocării unor sume mai mari de bani de la buget pentru STB și sistemul de termoficare.

„E o şedinţă de urgenţă pentru că la începutul săptămânii viitoare STB trebuie să plătească salariile.

În rectificarea bugetară, o să avem o sumă importantă care merge către subvenţia la transportul public. E promisiunea noastră că vom face un transport public eficient.

O sumă importantă merge către sistemul de termoficare. Vom face un sistem de termoficare la nivelul secolului XXI. E un efort important care o să dureze câțiva ani, după ani de zile în care nu s-a făcut nimic și nu s-a investit”, a declarat Nicuşor Dan, la începutul şedinţei CGMB privind rectificarea bugetară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...