Florin Cîțu numește ”ridicol” sistemul de subvenționare a gigacaloriei în București. ”Sunt mulți care nu au nevoie”

Nicu Stan 23.09.2021, 14:38
Florin Cîțu numește ”ridicol” sistemul de subvenționare a gigacaloriei în București. ”Sunt mulți care nu au nevoie”

Premierul Florin Cîţu a spus că Bucureştiul are cea mai mare subvenţie pentru gigacalorie, dar în acelaşi timp şi cel mai mare venit pe cap de locuitor. Astfel, premierul consideră că este ridicol ceea ce se întâmplă și spune că va rezolva această situație.

Florin Cîțu spune că mulți bucureșteni beneficiază de subvenție la gigacalorie, însă au venituri mari

Florin Cîțu a constatat că în București se acorda cea mai mare subvenție pentru gigacalorie, în contextul în care în Capitală sunt cele mai mari venituri pe cap de locuitor.

Astfel, Florin Cîțu spune că ceea ce se întâmplă este ridicol. De asemenea, premierul spune că subvenția întreține un sistem ineficient, iar de acest ajutor beneficiază și cei care câștigă foarte mult.

Raluca Turcan a anunta ca normele metodologice ale Legii consumatorului vulnerabil vor fi adoptate saptamana viitoare
Raluca Turcan a anunta ca normele metodologice ale Legii consumatorului vulnerabil vor fi adoptate saptamana viitoare

Lege consumatorului vulnerabil, mai eficientă?

Florin Cîțu mai este de părere că Legea consumatorului vulnerabil va fi mai eificentă, ajutând exact acolo unde este nevoie.

“Astăzi, de exemplu, în Bucureşti, subvenţia o primesc şi cei care câştigă foarte mult, ceea ce nu este corect. Această lege a consumatorului vulnerabil va ajuta acele persoane care au nevoie cu adevărat de ajutor şi nu pe toată lumea. Până la urmă această subvenţie a şi întreţinut un sistem ineficient, le-a permis şi primarilor, şi companiilor, care au fost până acum, să nu dorească să eficientizeze sistemul pentru că aveau această subvenţie de la buget”, a afirmat Florin Cîţu.

București, cea mai mare subvenție la gigacalorie

Premierul Florin Cîțu consideră ridicol faptul că Bucureştiul are cea mai mare subvenţie pe gigacalorie și în același timp are și cel mai mare venit pe cap de locuitor.

De asemenea, Florin Cîțu spune că această sesizată ar fi trebuit făcută de primărie, însă aceasta nu a pomenit nimic de această situație.

Florin Cîțu aștepta soluții din partea Primăriei

“Din ce ştiu eu Bucureştiul are cea mai mare subvenţie pe gigacalorie şi totuşi Bucureştiul are cel mai mare venit pe cap de locuitor. Mi se ridicol acest lucru şi ar fi trebuit să vină soluţii şi din partea Primăriei, din altă parte, nu a venit, o să vină acum de la noi. Doar cei care cu adevărat au nevoie vor primi ajutor. Sunt foarte mulţi care nu au nevoie de ajutor, mai ales în Bucureşti”, a explicat premierul.

Normele metodologice ale noii Legi, adoptate în curând

Pe de altă parte, Raluca Turcan, ministrul Muncii a anunţat că săptămâna viitoare vor fi adoptate normele metodologice pentru aplicarea Legii consumatorului vulnerabil.

Aceasta sprijină financiar persoanele şi familiile cu venituri mici pentru plata facturilor la gaze, electricitate și alte surse de încălzire.

Anunțul Ralucăi Turcan

”Săptămâna viitoare vom ieşi cu normele metodologice şi chem şi fac un apel la toate autorităţile locale, în special primăriile, care sunt responsabile într-o proporţie covârşitoare de implementarea legii consumatorului vulnerabil, astfel încât în relaţia cu noi, Ministerul Muncii, care furnizăm bazele de date cu persoanele aflate în situaţii de vulnerabilitate să poată să strângă dosarele, să depună dosarele, să ia legătura cu furnizorii şi să se realizeze acea compensare pe facturi pentru cei care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de legea consumatorului vulnerabil”, a anunțat Raluca Turcan.