Prima zi fără niciun deces de covid-19 în 10 luni, în Israel. Când începe şi vaccinarea copiilor cu vârste între 12 – 15 ani

Stan Filon, Ana Chivu 24.04.2021, 19:22
Prima zi fără niciun deces de covid-19 în 10 luni, în Israel. Când începe şi vaccinarea copiilor cu vârste între 12 – 15 ani

Israelul se pare că a găsit cheia succesului pentru combaterea pandemiei de coronavirus. De două zile, în Israel nu a mai murit nimeni din cauza teribilului virus, iar autoritățile s-au declarat foarte mulțumite. A fost lansat un mesaj plin de speranță pe rețelele de socializare.

Două zile fără decese provocate de coronavirus în Israel

Se pare că Israelul a învins pandemia de coronavirus! Autoritățile au anunțat că joi și vineri nu a mai fost înregistrat niciun deces provocat de temutul virus. Nu s-a mai înregistrat un asfel de bilanț din data de 29 iunie 2020, când au fost înregistrate primele victime, relatează BBC News.

În plus, din 35.207 de teste efectuate vineri, s-au înregistrat doar 129 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce reprezintă o rată de 0,4%. Dar cum a ajuns Israelul la o asemenea performantă? Ei bine, autoritățile au anunțat că peste jumătate din populația israeliană a fost vaccinată cu două doze de vaccin împotriva noului virus. ”Am depăşit cinci milioane de persoane vaccinate cu ambele doze. Este un succes uriaş al sistemului sănătăţii şi cetăţenilor Israelului”, a anunţat vineri pe Twitter ministrul israelian al Sănătăţii Yuli Edelstein.

Doua zile fara decese provocate de coronavirus in Israel
Doua zile fara decese provocate de coronavirus in Israel

Începe vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani

Bilanţul contaminărilor cu covid-19 a crescut la 837.892 de la începutul lui 2020. În pofida unei scăderi a pandemiei începând din ianuarie, israelini nu pot călători unde vor. Pericolul însă nu a trecut. Chiar dacă nu a mai fost niciun deces provocat de coronavirus, autorităţile sanitare au anunţat săptămâna aceasta că în ţară s-au detectat primele cazuri de infectare cu varianta indială a SARS-CoV-2.

Ministerul israelian al Sănătăţii a emis un avertisment vizând ţări puternic afectate de pandemie – Ucraina, Etiopia, Brazilia, Africa de Sud, India, Mexic şi Turcia, potrivit publicaţiei Times of Israel. Oficialul le recomandă israelienilor, inclusiv celor vaccinaţi şi care au anticorpi după ce s-au vindecat de covid-19 să evite călătorii neesenţiale în afara ţării.

Campania de vaccinare merge înainte în Israel, iar autoritățile se pregătesc să înceapă vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, de îndată ce Administrația pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite aprobă utilizarea vaccinului pentru copiii din această categorie de vârstă. Directorul general al Ministerului Sănătății, Chezy Levi, a declarat că, odată ce această grupă de vârstă va fi fost vaccinată, țara va atinge imunitatea de masă și nu va fi nevoie să inoculeze copii mai mici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...