EXCLUSIV

Din 23 mai Israelul își redeschide granițele. Director de agenție: ”Cine nu se vaccinează trebuie să renunţe la excursie”

Alexandru Catalan 15.04.2021, 22:21
Din 23 mai Israelul își redeschide granițele. Director de agenție: ”Cine nu se vaccinează trebuie să renunţe la excursie”

De la sfârșitul lunii mai, românii vor putea reveni, în grupuri organizate, în Ţara Sfântă. Cu condiţia capitală de a fi vaccinaţi, fiindcă Israelul nu permite alt scenariu, după ce a atins pragul imunizării colective în faţa COVID-19. Ecaterina Vârgolici, director de promovare al Agenţiei Basilica Travel, ne-a vorbit, pentru impact.ro, despre condițiile stricte, la vreme de pandemie, de a vizita Israelul.

Israelul și Marea Britanie fac parte din rândul ţărilor care au înregistrat campanii de vaccinare de succes, atingând “pragul imunizării colective”

Peste 25.000 de români ar putea ajunge din nou anul acesta în Israel, începând cu ultima săptămână a lunii mai. Potrivit precizărilor venite din partea ministerelor Sănătăţii şi Turismului din Israel, în prima parte a anului vor fi primite doar grupurile organizate, urmând ca accesul vizitatorilor individuali să fie permis la o dată ulterioară, neprecizată încă. Românii care vor să viziteze Ţara Sfântă, dar care nu s-au vaccinat anti-COVID, sau care nu doresc să facă acest pas, nu vor putea ajunge prea curând în Israel, ţară care a anunţat că nu va permite intrarea pe teritoriul său a persoanelor nevaccinate.

Din 23 mai Israelul isi redeschide granitele. Director de agentie: ”Cine nu se vaccineaza trebuie sa renunte la excursie”
O persoana vaccinata de un cadru medical

Israelul și Marea Britanie fac parte din rândul ţărilor care au înregistrat campanii de vaccinare de succes, ceea ce le-a permis să atingă “pragul imunizării colective”, un mare avantaj în lupta cu actuala pandemie de coronavirus.“În medie, ne aşteptăm ca între 22.000 -25.000 de români să ajungă anul acesta în Israel, numai prin intermediul agenţiei noastre. Statistica ne arată că anual peste 150.000 de români ajung în Israel, ţară care de mai bine de 15 luni şi-a închis graniţele, din cauza pandemiei cu SARS CoV-2. De aceea, credem că majoritatea celor care aveau excursii organizate anul trecut, suspendate în timp, vor reveni cu intenţia lor de a călători în Ţara Sfântă”, a declarat, în exclusivitate pentru impact.ro, Ecaterina Vârgolici, director de promovare al Agenţiei Basilica Travel.

”Românii care nu doresc să se vaccineze vor fi nevoiți să renunţe la excursia mult-visată din Israel”

Acesta mai spune că va exista probabil şi un procent, pe care nu-l poate estima, care din pricina condiţionării privind efectuarea vaccinului anti-COVID, va renunţa la călătorii: “Avem deja semnale cum că există români care nu doresc să se vaccineze, caz în care sunt nevoiți să renunţe la excursia mult-visată. Însă, cele mai multe dintre persoanele care şi-au amânat călătoria prevăzută încă din 2020 în Israel ne-au informat că sunt vaccinate sau că vor face acest pas până la 23 mai, data oficială a redeschiderii graniţelor Israelului, exclusiv grupurilor organizate”.

Urmăriți Impact.ro și pe