Momente emoționante în Italia. ”Pacientul numărul 1” a devenit tată

Luiza Moldovan 09.04.2020, 15:49
Momente emoționante în Italia. ”Pacientul numărul 1” a devenit tată

Momente emoționante în Italia. ”Pacientul numărul 1” a devenit tată. Italia toată sărbătorește evenimentul.

Momente emoționante în Italia. ”Pacientul numărul 1” a devenit tată

E supranumit „Pacientul numărul 1” al Italiei, are 38 de ani, o constituție atletică, sănătoasă, e sportiv de performanță. S-ar fi putut spune că e un tip solid, puternic, dar s-a luptat cu virusul timp de o lună pe patul de spital. Mattia a ieșit învingător, însă lupta a fost aprigă. Acum, are toate motivele din lume să fie fericit, pentru că i s-a născut bebelușul, fetița lui, pe care el și soția lui, Valentina, au numit-o Giulia.

Attilio Fontana, guvernatorul Lombardiei, e încântat peste măsură de acest eveniment și reține momentul pe Facebook:

”Ce veste frumoasă. S-a născut Giulia, fata lui Mattia și a Valentinei. Le urez felicitări părinților. Și bine ai venit, Giulia! Îți urăm o viață fericită”.

De altfel, momentul nașterii Giuliei e un motiv de bucurie generală într-o țară atât de tare zdruncinată de drama pandemiei. Presa italiană, miile de oameni care au comentat pe rețelele de socializare arată o stare generală peste măsură de optimistă. Bucuria lor e dată de faptul că nașterea aceasta are evidente conotații simbolice: în sfârșit, se mai și naște, nu doar se moare!

Anunțul postat pe Facebook al guvernatorului Fontana a adunat peste 13 mii de like-uri și a fost distribuit de peste o mie de ori
Anunțul postat pe Facebook al guvernatorului Fontana a adunat peste 13 mii de like-uri și a fost distribuit de peste o mie de ori

„Să respiri de unul singur”

Mattia fusese internat pe 20 februarie la spitalul din Codogno – un mic orășel din regiunea Lombardia, abia dacă are 16.000 de locuitori. Avea o pneumonie agresivă, care nu-l mai lăsa să respire. Văzând că, în ciuda medicației, pacientul nu-și revine, o doctoriță are intuiția ca acesta să fie testat pentru depistarea virusului. Ieșise pozitiv. Mattia devenea, astfel, pacientul numărul 1 din Italia, o denumire generică, fiindcă e imposibil de stabilit cu exactitate cine a fost prima persoană infectată.

Fiind și la început, medicii nu erau foarte siguri în privința schemei de tratament pe care ar fi trebuit s-o administreze pacientului, dar au încercat un cocktail de antivirale, antibiotice și medicamente care se dau  de obicei pentru HIV. Chiar și așa, Mattia a avut nevoie de 18 zile ca să-și revină. Între timp, a respirat cu ajutorul aparatelor la Secția de Terapie Intensivă.

A fost externat abia pe 24 martie. La ieșirea din spital, avea să spună că „unul dintre cele mai simple și frumoase lucruri este să respiri de unul singur„.
Undeva, la câțiva kilometri mai încolo, în micuțul oraș Castiglione, tatăl lui Mattia, în vârstă de 62 de ani, avea să piardă lupta cu virusul.

Iată de ce nașterea Giuliei e un motiv atât de mare de bucurie!

Urmăriți Impact.ro și pe