Prima reacție a Soranei Cîrstea după marea victorie care o duce în turul 3 la Wimbledon. ”N-am mai văzut așa ceva pe un teren de tenis”

Ioana Bucur 01.07.2021, 22:37
Prima reacție a Soranei Cîrstea după marea victorie care o duce în turul 3 la Wimbledon. ”N-am mai văzut așa ceva pe un teren de tenis”

Performanță incredibilă pentru sportiva româncă. A apărut prima reacție a Soranei Cîrstea după marea victorie ce o duce în turul 3 la Wimbledon.

Prima reacție a Soranei Cîrstea după marea victorie de la Wimbledon

Victorie importantă pentru Sorana Cîrstea. Românca a învins-o pentru întâia oară pe Victoria Azarenka, numărul 14 WTA, cu scorul de 7-6, 3-6, 6-4, într-un meci ce a durat două ore și 18 minute, în turul doi de la Wimbledon.

În turul trei, Sorana o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre britanica Emma Răducanu, locul 338 WTA, şi sportiva cehă Marketa Vondrousova, locul 42 WTA. Este a patra prezență în turul trei, cea mai bună performanță a ei la Wimbledon. Ultima oară când a ajuns în turul trei a fost în anul 2017.

Victoria de joi i-a adus, pe lângă calificarea în turul trei, și 130 de puncte în ierarhia WTA, asigurându-și un premiu în valoare de 115.000 de lire sterline.

La scurt timp după victorie a apărut și prima reacție a Soranei Cîrstea. Sportiva a dezvlăuit că la meciul împotriva Victoriei Azarenka a simțit cea mai bună atmosferă din carieră:

„Cea mai bună atmosferă din cariera mea! N-am mai văzut așa ceva pe un teren, deși joc de la 16 ani la nivel profesionist! Sorana Cîrstea, despre confruntarea de pe Terenul 1.

Prima reacție a Soranei Cîrstea după marea victorie de la Wimbledon
Sorana Cirstea

Irina Begu s-a calificat și ea în turul 3 la Wimbledon

Irina Begu s-a calificat, miercuri, în turul al treilea de la turneul de grand slam de la Wimbledon, după un meci spectaculos împotriva croatei Petra Martic, numărul 30 WTA şi cap de serie 26. Românca s-a impus cu scorul de 7-5, 6-7 (7), 6-3, în două ore şi 33 de minute. În runda următoare, Begu se va întâlni pe teren cu reprezentanta Poloniei, Iga Swiatek, numărul 9 mondial şi favorită 7.

Performanța l-a impresionat pe Cristian Tudor Popescu, care a felicitat-o, într-un mesaj postat pe Facebook:

„Irina, pe iarbă ca pe zgură în vremurile bune! Să ai set și 2 mingi de meci în tie-break-ul setului 2, și adversara să ți le respingă cu execuții excepționale, e o groapă psihică din care îți trebuie tărie multă ca să ieși. Irina Begu a dovedit-o!

Cu un joc compact, bazat pe lovituri stânga-dreapta adânci și aspre, arătând o rezistență în raliuri pe care nu i-am mai văzut-o de mult, venind la fileu pe mingi construite cu inteligență și răbdare, Irina Begu, antrenată de Victor Crivoi, o învinge 3 seturi de luptă dură pe capul de serie nr. 26, croata Petra Martić, și trece în turul 3 al Wimbledonului!”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...