Prima reacție a Euroins după ce i-a fost declarată insolvența. Pe cine acuză asiguratorul

Stan Filon 17.03.2023, 15:12
Prima reacție a Euroins după ce i-a fost declarată insolvența. Pe cine acuză asiguratorul

A apărut prima reacție a companiei de asigurări Euroins, după ce i-a fost declarată insolvența! Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, care este cel mai important jucător de pe piața asigurărilor auto din România.

Prima reacție a Euroins după ce i-a fost declarată insolvența

Așadar, piața asigurărilor din România se clatină din nou puternic, după ce Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România și să solicite deschiderea procedurii de faliment. În plus, Consiliul solicită numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății.

După toate acestea, Euroins a explicat toată situația printr-un comunicat de presă. Compania a rămas surprinsă de solicitările făcute de Autoritatea de Supraveghere Financiară, care, în opinia Euroins nu ține cont de două audituri independente, aflate în curs de desfășurare, din partea BERD și a Autorității Europene de Reglementare EIOPA. Iată mai jos comunicatul integral al companiei de asigurări:

Prima reactie a Euroins dupa ce i-a fost declarata insolventa
Tanja Blatnik (foto), CEO Euroins, a oferit prima reactie dupa ce companiei i-a fost declarata insolventa

Euroins caută soluții pentru a contesta decizia ASF

„Euroins România este surprinsă de decizia Autorității de Supraveghere Financiară, care afectează milioane de români. Surpriza vine din faptul că ASF ignoră două audituri independente, aflate în curs de desfășurare, din partea BERD și a Autorității Europene de Reglementare EIOPA.

Aceste audituri se vor încheia la sfârșitul lunii martie, însă ASF a decis să le ignore, deși a fost informată în detaliu. În acest moment, identificăm toate mijloacele legale în România și în alte jurisdicții, pentru a contesta această decizie și, implicit, pentru a apăra interesele financiare ale clienților noștri și a asigura stabilitatea financiară a pieței. Autoritatea de Supraveghere Financiară nici măcar nu a răspuns în mod oficial raportului nostru, în care am sesizat toate încălcările legislației românești și europene, pe care le-a comis echipa sa de audit, în raportul emis pe 2 februarie.

Autoritatea de reglementare, fără a ține cont de nicio bună practică stabilită în Uniunea Europeană, a ales să comunice joi seară, prin scurgere de informații către mass-media, înainte de orice comunicare oficială, în loc să stabilească o discuție profesională solidă cu conducerea Euroins și cu acționarii săi internaționali.

În prezent, luăm toate măsurile legale necesare pentru a proteja locurile de muncă ale celor 570 de angajați, relațiile excelente cu partenerii, interesele clienților, precum și investițiile acționarilor noștri și, în cele din urmă, stabilitatea pieței financiare”, este comunicatul emis de CEO-ului Euroins Romania, Tanja Blatnik.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...