Prima reacție a cadrelor ISU care au intervenit la explozia mașinii din Arad. Ce au observat la autoturismul ars

Nicu Stan, Ioana Nechifor 29.05.2021, 22:53
Prima reacție a cadrelor ISU care au intervenit la explozia mașinii din Arad. Ce au observat la autoturismul ars

Prima reacție a cadrelor ISU care au intervenit la explozia mașinii din Arad. Ce au observat la autoturismul ars. Pompierii nu au mai întâlnit până acum un astfel de caz.

Pompier care a intervenit la mașina explodată în Arad, sâmbătă dimineață. ”Nu am mai avut explozie urmată de un incendiu”

Prima reacție a cadrelor ISU care au intervenit la explozia mașinii din Arad. Maiorul George Pleșca, pompier în cadrul ISU Arad, a declarat, astăzi, după intervenția în cazul exploziei din Arad, că nu a avut de-a face până acum cu o explozie urmată de incendiu. De regulă se întâmplă exact invers, mașina ia foc, după care explodează.

”Apelul la 112 s-a făcut în jurul orei 07:00. S-au deplasat trei echipaje ale Detașamentului de Pompieri Arad. Un echipaj de stingere, un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD. În momentul sosirii celor trei echipaje, autoturismul ardea generalizat, violent, cu posibilități de propagare la alte autoturisme parcate. În maxim 20 de minute, incendiul a fost lichidat. După lichidarea incendiului a fost găsită o victimă decedată pe scaunul șoferului. Având în vedere starea cadavrului, de carbonizare, nu am putut stabili dacă este femeie sau bărbat sau alte date. După lichidarea incendiului, de comun acord cu colegii de la poliție, am stabilit să executăm o cercetare ulterioară pentru stabilirea cauzei probabile de producerea incendiulu”, a declarat pentru Aleph News, maiorul Pleșca George ISU Arad.

Omul de afaceri Ioan Crisan a murit in explozie
Omul de afaceri Ioan Crisan a murit in explozie

Autoturismul trebuie atent cercetat

Pompierul a explicat că mai întâi trebuie să se facă o cercetare amănunțită a autoturismului, după care se va vedea care este cauza, care a fost întâi, explozia sau incendiul.

”Trebuie făcută o cercetare amănunțită a autoturismului, a surselor de aprindere. Nu putem vorbi acum dacă a fost prima dată explozie și apoi incendiu sau invers”, a mai declarat George Pleșca.

Autoturismele mai întâi iau foc, apoi explodează

Cu toate astea, din experiența pe care o are în cadrul ISU Arad, George Pleșca spune că nu a mai întâlnit în Arad o explozie care să fie urmată de un incendiu în cazul unui automobil.

”Noi nu am mai avut până acum de-a face cu o explozie urmată de un incendiu. Am avut autoturisme care au ars, apoi a urmat și explozia. Dar nu este un caz ieșit din comun, din punctul de vedere al pompierilor, însă noi nu stabilim cauza exploziei. Există verificări și competențe pe care noi nu le avem. Au mai fost cazuri. În Arad nu am mai avut explozie urmată de un incendiu, la un autoturism, până acum. Cu siguranță nu am avut în ultimii cinci ani”, explică Maior George Pleșca, ISU Arad.

Ioan Crișan a murit în explozie

Mașina unui bărbat a explodat sâmbătă dimineață în parcarea unui magazin din Arad, provocând moartea șoferului care o conducea. Șoferul era un cunoscut om de afaceri din Arad, Ioan Crișan.

Urmăriți Impact.ro și pe