EXCLUSIV

Prima opinie mai puțin favorabilă lui Alexandru Arșinel. „S-a legat cu lanțuri de scaun la peste 80 de ani”. Reacții îndurerate: „Sandu merita mai mult”

Anca Manolica, Ana Maria Păsat 29.09.2022, 23:18

Moartea regretatului actor Alexandru Arșinel este deplânsă în mediul online de o mulțime de colegi de breaslă și politicieni. Acesta a murit joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani, după o lungă și grea suferință pricinuită de starea de sănătate șubredă din ultimii ani. Iată ce cuvinte s-au scris despre regretatul artist. Călin Geambașu a avut un mesaj ceva mai dur la adresa lui.

Ce mesaj a transmis Călin Geambașu despre moartea lui Alexandru Arșinel

Călin Geambașu a reacționat dur în urma veștii morții actorului Alexandru Arșinel printr-un mesaj pe care l-a postat pe contul său de Facebook. Cântărețul a vorbit despre faptul că regretatul actor ar mai fi vrut să fie director la Teatrul Constantin Tănase, chiar și la 80 de ani.

Acesta a spus că, în loc să se bucure de pensie și de nepoți, a ținut prea mult de scaunul de director al instituției. Acest lucru i-ar fi răpit momente frumoase din viață, de care marele actor ar fi trebuit să se bucure.

„Păcat. Unii oameni, rămași captivi în amintirea altor vremuri, refuză să-și asume vârsta biologică și evoluția vieții, ajungând să dispară trași în jos de propriile ancore…

La peste 80 de ani, regretatul Alexandru Arșinel voia să fie în continuare director la Teatru, în loc să-și onoreze retragerea și bine meritata pensionare, după o carieră strălucită, cu multe roluri ce au bucurat o țară întreagă…” a scris acesta pe Facebook.

Contractul ca director adjunct al teatrului Constantin Tănase al lui Alexandru Arșinel nu a mai fost prelungit de Primăria Capitalei, anunțul fiind făcut chiar de către Nicușor Dan, la începutul acestui an. Această luptă cu Primărie l-a afectat foarte mult pe regretatul actor.

„Acea luptă surdă, inutilă, nu i-a priit deloc. S-a legat cu lanțuri de scaun și poziție, pozând în „victima sistemului” la peste 80 de ani…

Bătrânețea lui trebuia să fi fost o frumoasă aducere aminte a întregii sale vieți plină de realizări, povestind nostalgic și voios alături de copii și de nepoți. Chiar fabulând sau exagerând. Ar fi fost permis din partea unui actor renumit ca el. I-ar fi făcut bine. Nicidecum o luptă cu Primăria…

Alexandru Arșinel ne va rămâne tuturor în amintire prin multele roluri haioase pe care le-a interpretat și cu care ne-a amuzat plăcut. Îi mulțumim! Drum lin!”, a continuat Călin Geambașu.

Alexandru Arșinel a fost directorul teatrului Constantin Tănase
Alexandru Arșinel a fost directorul teatrului Constantin Tănase

Ce a spus soția lui Dem Rădulescu

Paula Rădulescu a mărturisit că se prăbușește din nou. Celebra actriță susține că aplauzele pentru cei din această lumea actoriei sunt ca o hrană, iar Alexandru Arșinel a lipsit prea mult de pe scenă. De asemenea, ea a subliniat faptul că regretatul său coleg a făcut foarte multe pentru teatru și că a murit într-un „con cumplit de umbră”. Ar fi meritat să rămână cu acel titlu onorific.

„Mă prăbușesc din nou. Cuvintele l-au doborât, tot prin ce a trecut. Cât de rău le putem face noi semenilor noștri, vorba pentru actori înseamnă foarte mult, iar aplauzele sunt hrana noastră… Nu-l mai văzusem de doi ani, tot speram. Sunt îngrozitor de tristă, ce rău îmi pare că a murit în acest con cumplit de umbră..sper să-l readucă pe poziția lui…A făcut foarte mult pentru teatru, el nu a dat pe nimeni afară, a făcut o mie de lucruri.

Ce i s-a întâmplat lui Sandu mi se pare absolut nedrept. merita să rămână cu titlul onorific, sunt foarte revoltata încă de când a apărut acel conflict cu primăria.”, a declarat soția lui Dem Rădulescu, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Și Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, a postat un mesaj de condoleanțe pe contul său de Facebook, exprimându-și regretul profund pentru trecerea în neființă a partenerului de scenă al Stelei Popescu:

„Ce veste tristă pentru întreaga lume artistică și pentru iubitorii de teatru. Maestrul Alexandru Arșinel a plecat din această lume, lăsând în urma regretele noastre. Sunt onorată că în perioada în care am fost primar general am reușit să-i aduc o bucurie acordându-i titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului. Un gest mărunt pentru măreția domnului Arșinel. Transmit condoleanțe doamnei Arșinel și întregii familii.”, a scris aceasta.

Alexandru Arșinel s-a stins din viață joi, 29 septembrie, la vârstă de 83 de ani, pe patul de spital, fiind internat de aproape două săptămâni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...