Cum va fi vremea în weekend. Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite în mai multe zone ale țării

Stan Filon 04.11.2022, 19:49
Cum va fi vremea în weekend. Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite în mai multe zone ale țării

Administrația Națională a României a emis prognoza meteo valabilă pentru weekend. Astfel, am aflat ce surprize ne rezervă vremea la sfârșit de săptămână, iar veștile sunt foarte bune. Temperaturile rămân ridicate, ținând cont de data de calendar.

Cum va fi vremea în weekend

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo valabilă pentru weekend, iar veștile sunt unele bune. Temperaturile vor rămâne unele ridicate în întreaga țară, iar ploile vor fi doar răzlețe, în unele părți. Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, a venit cu mai multe detalii.

În acest weekend ne vom bucura de o vreme plăcută, cu temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Și vorbim de maxime de 20 și ușor peste 20 de grade atât sâmbătă cât și duminică în Transilvania, în Oltenia, în Muntenia. În zona continentală a Dobrogei, chiar valori de 23-24 poate chiar 25 de grade în extremitatea de sud a țării, în timp ce în celelalte regiuni temperaturile maxime se vor situa între 12-13 până la cel mult 17-18 grade cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei.

Cum va fi vremea in weekend
Cum va fi vremea in weekend

Ploi răzlețe

Și noaptea va fi destul de cald, temperaturi minime de 10 și ușor peste 10 grade în regiunile vestice, iar sâmbătă spre duminică în jumătatea de sud a teritoriului. Toate acestea în condițiile în care, deși vor apărea nori pe cer, ploile vor fi foarte puține și neînsemnate cantitativ. În zonele montane vorbim de o vreme în general frumoasă, cu temperaturi maxime de 12-13-14 grade pe Valea Prahovei”, a declarat meteorologul Alina Șerban pentru Antena3. 

Meteorologul a vorbit și despre vremea de pe litoral. Astfel, am aflat că vântul se va înteți ușor, însă temperaturile vor rămâne unele ridicate. Nici noapte nu va fi frig, iar vremea pare că ține cu românul.

„În zona de litoral, temperaturi destul de ridicate, maxime de la 17 la 19 poate chiar 20 de grade minime de 14-15 grade chiar dacă vântul va avea ușoare intensificări în zona litoralului, dar și pe crestele montane. După acest weekend vremea se mai răcește puțin, dar nu semnificativ, acest lucru însemnând că vom înregistra mai puține valori maxime de 20 de grade, iar acestea se vor situa, în marea lor majoritate, între 12-13 până la cel mult 17-18 grade”, a mai precizat Alina Şerban.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...