Prima declarație a lui Țiriac, după ce soțul Serenei Williams l-a numit un „clovn sexist“. Ce a ținut el să spună

Cristian Cojocaru, Cristi Ionică 16.04.2021, 17:04
Prima declarație a lui Țiriac, după ce soțul Serenei Williams l-a numit un „clovn sexist“. Ce a ținut el să spună

Scandalul dintre președintele Federației Române de Tenis (FRT) și soțul Serenei Williams, Alexis Ohanian la începutul anului, părea să se fi stins. Ion Țiriac vine însă cu prima declarație de la ultima afirmație a lui Ohanian, astfel că acest ”război” pare să meargă mai departe.

Ion Țiriac vine cu prima declarație după afirmația lui Ohanian

Cel care a declanșat scandalul a fost chiar Ion Țiriac, liderul FRT, la începutul acestui an cu familia Williams. Fostul tenismen i-a recomandat Serenei Williams să se retragă din viața sportivă, afirmând că vârsta și kilogramele în plus ar împiedica-o să mai dea același randament ca altădată. De aici, scandalul a culminat pe cote tot mai înalte, iar la un moment dat, liderul FRT a decis să tacă, deși i s-au adus mai multe atacuri.

„La vârsta asta şi la greutatea pe care o are acum, Serena nu se deplasează atât de uşor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage! Din toate punctele de vedere“, a spus şeful FRT, într-un interviu acordat pentru TVR.

Această afirmație a președintelui FRT a fost cu atât mai bizară cu cât a venit din partea lui Țiriac, care conduce tenisul românesc, iar referirea viza una dintre elitele mondiale. Vorbele lui Ion Țiriac au făcut înconjurul lumii în lumea virtuală, astfel că de-aici s-a declanșat un adevărat război de replici înte președintele FRT și familia și susținătorii Serenei Williams.

Serena Williams a refuzat participarea la turneul patronat de Tiriac
Serena Williams a refuzat participarea la turneul patronat de Tiriac

Serena a refuzat participarea la turneul de la Madrid

Serena Williams a hotărât ca în urma schimbului de replici, să risposteze prin neparticiparea turnelului de la Madrid, care este patronat chiar de către Ion Țiriac. Soțul sportivei, a ales însă să fie mai vocal, aruncând în mod repetat critici și atacuri la adresa președintelui FRT, afirmând despre acesta că este ”un clovn sexist și rasist”.

În sferturile de finală de la Australian Open 2021, Serena Williams s-a impus în fața Simonei Halep, moment în care Alexis Ohanian l-a atacat din nou pe Țiriac, știind că Simona este protejata acestuia. La acel moment, Țiriac nu a dorit să îi mai răspundă acestuia, dând dovadă de eleganță.

După o perioadă în care Ion Țiriac nu a mai dat atenție acestui scandal, a ales să facă din nou o declarație care a fost preluată de Antena Sport, afirmând că ”Serena Williams este o fată deosebită. Din păcate, oamenii din jurul ei au adus-o în situația în care este”, probabil făcând referire la soțul acesteia care i-a cauzat nenumărate plăceri de la începutul anului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI