Prima decizie a lui Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei. Pe cine a dat afară neamțul

Cristian Cojocaru 04.11.2020, 16:38
Prima decizie a lui Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei. Pe cine a dat afară neamțul

Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz a făcut deja o mutare strategică. Directorul interimar al Poliţiei Locale Timişoara, Dorel Cojan a fost schimbat din funcție. La comanda Poliției Locale a fost numit Dumitru Domășneanu, al doilea adjunct. Reorganizarea Primăriei Timișoara va avea loc după efectuarea unui audit.

Dominic Fritz l-a demis pe Dorel Cojan

În vârstă de 65 de ani, Dorel Cojan este un fost polițist. Acesta s-a angajat în cadrul Poliției Locale în urmă cu 6 ani. În acești 6 ani, acesta a ocupat funcția de director adjunct al instituției. Printre atribuțiile sale, s-au numărat și cele ale directorului executiv pe care Dorel Cojan le-a îndeplinit. Miercuri, pe 4 noiembrie, noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, a decis destituirea lui.

Dorel Cojan a fost înlocuit de către Dumitru Domăşneanu, care deținea funcția de al doilea adjunct în Poliția Locală Timișoara. Despre această mutare, primarul Timișoarei a declarat:

„Cred că şi acesta este un semnal că în Timişoara lucrurile încep să se schimbe, şi cred că cu asta vom putea avea o perioadă scurtă de tranziţie şi apoi un nou început la Poliţia Locală”, a declarat Dominic Fritz, conform adevărul.ro.

Reorganizarea Primăriei Timișoara

În cursul zilei de astăzi, primarul Dominic a oferit mai multe detalii despre reorganizarea Primăriei:

„O să ne uităm foarte foarte atent la structura primăriei, la cine şi ce face, la fişele postului, la rezultate, la evaluări şi pe baza acestei analize, o să luăm şi nişte decizii. Pentru mine nu este despre o cifră, ci despre capacitatea primăriei de a răspunde la nevoile actuale ale Timişoarei. Nu sunt aceleaşi nevoi ca acum 20 de ani. Avem nevoie de oameni care se pricep la fonduri europene, la strategii în turism, în cultură. Cine face treabă şi are rezultate nu trebuie să aibă nicio teamă. Pentru cei care se folosesc de locul lor pentru a avea o viaţă liniştită, o să vină momentul când va trebui să îşi găsească o altă menire”, a mai declarat Dominic Fritz.  

Prima decizie a lui Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei - Dorel Cojan
Prima decizie a lui Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei – Dorel Cojan a fost demis

Cine este Dorel Cojan

În ultimii 38 de ani de activitate, acesta a deținut funcții de conducere pe o perioadă de 35 de ani. Între anii 1981-1985, a fost Şeful Compartimentului Sectorişti din cadrul Biroului de Ordine Publică al Miliţiei Municipiului Timişoara. Apoi între 1988  şi 1990, a fost şeful Compartimentului Agenţi Ordine din cadrul Biroului de Ordine Publică al Miliţiei Municipiului Timişoara.

Imediat după Revoluţie, Cojan a fost şeful Biroului Ordine Publică Timişoara, apoi adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră. A mai fost și şeful Biroului Poliţie Rutieră Timişoara, dar și şeful Secţiei 4 Poliţie Timişoara. A mai fost numit adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră, şeful Secţiei 2 Poliţie Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră.

În anul  2006, Dorel Cojan a primit funcţia de director executiv adjunct al Poliţiei Locale Timişoara. Acesta a condus în ultimii 5 ani instituția care, nici la ora actuală nu are un director executiv.

CV-ul lui Dorel Cojan

Între anii 1976 şi 1979, acesta a urmat cursurile Şcolii de Ofiţeri Activi de Poliţie (n.r. Miliţie) Băneasa. Între 1979 şi 1981, anul primului său loc de muncă, în CV-ul lui Dorel Cojan nu se regăsesc detalii despre activitatea prestată. După Revoluţie, Dorel Cojan a făcut două facultăţi: Facultatea de Drept de la Babeş Bolyai din Cluj-Napoca (1992 – 1996) şi Facultatea de Ştiinţe Economice, specialitatea Management Comercial de la Universitatea de Vest din Timişoara (2000 – 2004). Dorel Cojan vorbește limba sârbă şi limba germană, conform adevarul.ro

Urmăriți Impact.ro și pe