Ce avere are Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei. E acționar la Netflix

Rădulescu Valentin 02.10.2020, 20:20
Ce avere are Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei. E acționar la Netflix

Numirea lui Dominic Fritz în postura de primar al Timișoarei a fost o adevărată surpriză. Acesta și-a dat tot interesul în perioada alegerilor locale, chiar dacă a fost angajat la fostul cabinet al președintelui din Germania. Totodată, nu se știu foarte multe lucruri despre el, dar potrivit declarației de avere pe care a depus-o înaintea alegerilor, s-a aflat că este și acționar la Netflix. Ce avere a strâns noul primar al Timișoarei?

Averea lui Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei

Dominic Fritz este acum noul primar al Timișoarei, după ce a reușit să câștige alegerile locale cu ajutorul partidului USR-PLUS. Mulți nu știu însă că acesta a fost angajat la cabinetul fostului președinte din Germania, postură din care a câștigat 41.000 de euro în 2019. În declarație sa de avere, depusă din postura de candidat, reiese faptul că Dominic este și jucător la bursa. Acesta a cumpărat acțiuni în valoare de 38.000 de euro la companii precum: Samsung, Siemens, Telekom, Booking, Visa, dar și Netflix.

Mai mult, actualul primar deține în Timișoara și un apartament de 65 de metri pătrați. Totodată, potrivit declarației de avere depusă la Biroul Electoral Municipal Timișoara, se pare că acesta nu are mașină, iar bijuteriile și obiectele nu depășesc valoarea de 3.000 de euro.

Ce avere are Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei. E acționar la Netflix
Ce avere are Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei. E acționar la Netflix

Câți bani deține Dominic Fritz în conturi?

Potrivit declarației de avere, primarul Timișoarei a investit o mare parte din banii câștigați la bursa. În conturi, documentul arată că Dominic are suma de 15.600 de euro într-un cont curent, iar în depozit are o sumă de 2.000 de euro. De asemenea, acesta are și un cont în RON, unde se află nu mai puțin de 1.500 de lei.

Totodată, veniturile lui Fritz în postura de angajat la cabinetul fostului președinte din Germania au fost destul de mari. Acesta a avut în anul 2019 un venit de 41.000 de euro, iar din închirierea apartamentului pe care îl deține în Timișoara, a câștigat aproximativ 8.800 de lei.

Amintim și faptul că Dominic Fritz se află la vârsta de 36 de ani, dar în prezent nu este căsătorit. Totuși, acesta are o relație stabilă cu o diplomată din cadrul ONU, care va fi probabil și viitoarea lui soție.

„Am crescut la sat – un sat mic aflat la sud de Pădurea Neagră din Germania. Acolo am învățat să iubesc natura și tradiția, dar mi s-a și făcut poftă să văd lumea. Am plecat la 16 ani de acasă cu o bursă oferită de Parlamentul Germaniei”, povestește Dominic.

Urmăriți Impact.ro și pe