Prima dată avansată de Guvern pentru redeschiderea școlilor. ”Sperăm să se poată atunci”

Ana Anitoiu 23.11.2020, 14:07
Prima dată avansată de Guvern pentru redeschiderea școlilor. ”Sperăm să se poată atunci”

A fost avansată prima dată pentru redeschiderea școlilor din România, în contextul pandemiei de coronavirus. Secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar a spus că speră ca până atunci să fie posibilă revenirea elevilor în sălile de clasă.

Care ar putea fi data pentru redeschiderea școlilor

Data pentru redeschiderea școlilor a fost avansată de noul secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Sorin Ion, care a fost numit, miercuri, în această funcție, după demisia Luminiței Barcari.

Secretarul de stat s-a referit, totodată, la Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat pe care elevii claselor a VIII-a și a XII-lea vor trebui să le susțină, în anul 2021.

”La acest moment, nu s-au pus în discuție examenele, asta și din cauză că sperăm ca lucrurile să se îndrepte în semestrul II și să se facă școala față în față. O schimbare ar însemna să dăm examene în sistem online, ceea ce e extrem de greu.

Poate că nici nu ar trebui să luăm în calcul alt mod decât față în față. Și să nu uităm că anul trecut am organizat în condiții excelente examenele, tot în condiții de pandemie“, a spus Sorin Ion.

Conform structurii anului școlar 2020-2021, semestrul al II-lea va începe la data de 8 februarie 2021. Acesta va avea durata de 17 săptămâni de cursuri, urmând să se încheie pe 18 iunie 2021.

Prima data avansata de Guvern pentru redeschiderea scolilor. Speram sa se poata atunci
Eleva in timpul orelor de curs online, alaturi de un adult.

Ce se întâmplă în privința curriculumul de liceu

Secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar a mai spus, pentru edupedu.ro, că în privința curriculumul de liceu, “sunt mai multe variante” ce urmează să fie lansate în dezbatere publică.

Începând cu anul școlar 2021-2022, Ministerul Educației trebuie să aplice o nouă programă școlară și la liceu. În prezent, înnoirea curriculară a ajuns la clasa a VIII-a, iar ceea ce vor învăța elevii la liceu trebuie să fie în concordanță cu ceea ce știu aceștia din gimnaziu.

Totuși, nici până în prezent, cu un an înainte de aplicarea noii programe școlare, proiectele pentru acestea nu au fost lansate în dezbatere.

”Programele școlare pentru liceu reprezintă prioritatea Ministerului Educaței în acest moment și ne aflăm cu ele aproape de finalizare. Cred că foarte curând ele vor fi publicate. Sunt mai multe variante“, a mai spus secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar.

La începutul lunii noiembrie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat în ce condiție ar putea elevii din România să se întoarcă fizic la școală.

”Se analizează permanent la Ministerul Educației fiecare componentă, este o analiză și se aplică în contextul evoluției. (Soluția pentru ca elevii să revină la școală ar fi, n.r.) Să scadă numărul de infectări”, a spus Nelu Tătaru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...