Nelu Tătaru anunță când se vor redeschide școlile în România. Condiția ministrului Sănătății

Ana Anitoiu 04.11.2020, 13:42
Nelu Tătaru anunță când se vor redeschide școlile în România. Condiția ministrului Sănătății

Nelu Tătaru a anunțat când se vor redeschide școlile în România. Ministrul Sănătății a precizat care este condiția ce trebuie respectată pentru ca elevii să se întoarcă în sălile de clasă.

Când se vor redeschide școlile în România

Ministrul Sănătății a explicat când se vor redeschide școlile în România, după ce au apărut informații pe surse potrivit cărora autoritățile centrale ar lua în calcul un plan.

Acest plan s-ar referi la reluarea graduală a cursurilor față în față în școli, indiferent de rata de răspândire a noului coronavirus în rândul populației.

Primul pas ar fi, conform acestei variante, reluarea cursurilor la grădinițe și clasele primare, iar apoi, cele pentru anii terminali.

În prezent, centralizării Ministerului Educației, peste un milion de elevi și preșcolari învață online. Ministrul Sănătății a explicat în ce condiție ar putea elevii din România să se întoarcă fizic la școală.

“Se analizează permanent la Ministerul Educației fiecare componentă, este o analiză și se aplică în contextul evoluției. (Soluția pentru ca elevii să revină la școală ar fi, n.r.) Să scadă numărul de infectări”, a spus Nelu Tătaru.

Cand se vor redeschide scolile in Romania. Conditia ministrului Sanatatii
Cand se vor redeschide scolile in Romania. Conditia ministrului Sanatatii

Ce restricții a recomandat Nelu Tătaru, pentru combaterea pandemiei de coronavirus

De asemenea, ministrul Sănătății a declarat că nu poate fi crescut la infinit numărul de paturi la ATI. Nelu Tătaru a subliniat că regula este limitarea creșterii numărului de cazuri de COVID-19, în țară.

”Astăzi, s-a făcut evaluare la Sibiu în contextul creșterii, în Sibiu avem un indice de peste 6, în acest moment s-a făcut evaluarea unităților medicale, sunt 507 paturi din care 21 de ATI și o evaluare a extinderii, putem extinde cu încă 132 de paturi cu încă 22 de paturi de ATI la Județean și 10 la Militar. Avem paturi, dar extensia nu o putem face la infinit, regula este limitarea creșterii numărului de cazuri”, a spus Nelu Tătaru.

Totodată, ministrul Sănătății a făcut o trecere în revistă a restricțiilor pe care el le-ar vrea impuse în țară, pentru a combate pandemia de coronavirus.

”S-au făcut propuneri pe care comitetul județean pentru situații de urgență le va evalua și vor acționa în consecință: am recomandat reevaluarea transportului în comun în orele de vârf cu suplimentarea mijloacelor de transport, reanalizarea flextime-ului, telemunca, terasele, reevaluarea parcurilor pe timp de noapte, a spațiilor de joacă și servirea mesei în mall, doar prepararea hranei în cantină și servirea în regim de takeaway.

Am recomandat și analizarea închiderii târgurilor și oboarelor ca și zone unde se poate face transmiterea. Aștept în acest moment și o analiză a CNSU și să avem perspectiva la aceste măsuri”, a spus ministrul Sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI