Prima Casă 2020. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii, anul acesta, pentru a se încadra în program. Lista completă cu băncile participante

Raluca Juncu 20.02.2020, 17:34
Prima Casă 2020. Ce condiții trebuie să îndeplinească românii, anul acesta, pentru a se încadra în program. Lista completă cu băncile participante

Vești bune pentru români. S-a dat startul oficial al Programului Prima Casă pentru anul în curs. De la lansarea programului în 2009 şi până la finalul lunii iulie 2019, prin Prima casă au fost acordate peste  270.000 de garanţii şi promisiuni de garantare, cu o valoare totală de 24,9 miliarde de lei. Ce condiții sunt impuse anul acesta și cine cine se poate încadra pentru acest program?

Programul Prima Casă 2020. Ce bănci sunt participante în program

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a anunțat joi lansarea Programului Prima Casă 2020. Pentru proiectul din acest an, Ministerul Finanțelor Publice a acordat 1,98 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei, alocat pentru anul 2020 prin Hotărârea de Guvern nr.112/2020, publicată în Monitorul Oficial nr.100 din data de 11 februarie 2020.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Băncile participante sunt: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank și Intesa Sanpaolo Bank.

„La finalul anului 2019, Programul Prima Casă înregistra peste 260.000 de garanții și promisiuni de garantare, acordate pentru achiziționarea sau construcția de locuințe, pe întreg teritoriul României. Avem satisfacția de a implementa un program guvernamental care a impactat pozitiv viața foarte multor români, fie că au fost beneficiari direcți ai programului, vânzători, antreprenori sau profesioniști implicați în sectoarele economice conexe.

Suntem pregătiți pentru lansarea unei noi etape în derularea programului Prima Casă, cu fluxuri de lucru optimizate, adaptate nevoilor beneficiarilor și partenerilor noștri, menținând același angajament de a oferi celor care apelează la noi șansa de a-și împlini visul, poate cel mai drag românilor, acela de a avea o casă”- a declarat Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM, potrivit Digi24.

Programul Prima Casă 2020. Cine sunt beneficiarii proiectului

Potriviti site-ului oficial al Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri , beneficiarii Programului Prima Casă 2020 pot fi persoane fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • dată solicitării creditului garantat, declara pe propria răspundere fie că nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuința, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită, fie că deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuința, dobândita prin orice alt mod decât prin Program, în suprafață utilă mai mică de 50 mp;
  • achiziționează sau construiește o singură locuința, printr-un credit acordat și garantat în condițiile Programului;
  • are calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorulTotodată, beneficiarii eligibili vor fi nevoiți să îndeplinească și condițiile prevăzute în cadrul normelor interne de creditare ale finanțatorilor, pomai spun reprezentanții FNGCIMM.
Urmăriți Impact.ro și pe