Reguli noi în programul Prima Casă. Ce beneficii vor avea persoanele cu dizabilități

Alexandru Ioanid 08.10.2019, 18:22
Reguli noi în programul Prima Casă. Ce beneficii vor avea persoanele cu dizabilități

Programul Prima Casă și-a schimbat și denumirea, dar și regulile. „O familie, o casă”, așa cum se numește acum, așteaptă votul final în Parlament și prevede mai multe beneficii inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Programul Prima Casă și-a schimbat denumirea și se va numi programul „O familie, o casă”. Odată cu schimbarea numelui, vor fi modificate și anumite prevederi. Una dintre ele se referă la veniturile eligibile pentru acest program.

Deputata independentă Oana Bâzgan susține că aceste noi modificări vin în sprijinul persoanelor cu dizabilități.

Cum se modifică programul Prima Casă

Programul Prima casă: i se schimbă numele și condițiile. Cum îți vei lua prima locuință cu bani de la stat
 

 

Programul „Prima casă”, care și-a schimbat recent numele în „O familie, o casă” va permite și persoanelor cu dizabilități să participe la program, în contextul indemnizațiilor pe care le primesc acestea.

Aceste indemnizații vor deveni venituri eligibile.

„Până în acest moment, persoanele cu dizabilități nu aveau acces la acest program, deoarece indemnizațiile lor nu erau considerate venituri eligibile. Amendamentele depuse prevăd luarea în considerare a tuturor formelor de suport primite din partea statului, conform reglementărilor privind asistența socială. Astfel, persoanele din aceste categorii vor avea acces la soluții de creditare pentru achiziționarea primei locuințe, în condițiile de care se bucură și ceilalți români”, se arată în comunicatul Oanei Bîzgan

Deputata susține că datele de pe primele șase luni ale anului arată că în România trăiesc 826.197 de persoane cu dizabilități, iar peste 50% sunt tineri și adulți (cu vârste cuprinse între 18 și 64 ani).

„Este nedrept ca o persoană cu dizabilități să nu poată accesa aceleași soluții de creditare precum orice alt cetățean” susține deputata independentă Oana Bîzgan.

Modificările depuse propun o reducere de două puncte procentuale din rata dobânzii creditului acordat, precum și garantarea în proporție de maximum 100% pentru creditele ipotecare obținute de aceste persoane în cadrul programului, mai spune deputata.

Urmăriți Impact.ro și pe