Prima amendă pentru Arhiepiscopul Tomisului. Ce instituţie l-a taxat rău pe Teodosie

Ioana Bucur 28.10.2021, 09:16
Prima amendă pentru Arhiepiscopul Tomisului. Ce instituţie l-a taxat rău pe Teodosie

Deja celebrul anti-vaccinist ÎPS Teodosie tocmai a fost taxat dur de o instituție din România. După aproape doi ani de sfidare a restricțiilor și declarații uluitoare, a venit și prima amendă pentru Arhiepiscopul Tomisului. Care au fost „informațiile” care au umplut paharul?

Arhiepiscopul Tomisului a luat prima amendă pentru declarațiile sale legate de vaccinul anti-Covid-19

De la debutul pandemiei, ÎPS Teodosie a devenit o mini-vedetă națională, glasul celor care s-au opus cu vehemență măsurilor impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii virusului și celor care au refuzat vaccinul anti-Covid-19. După un an și jumătate de sfidare și declarații halucinante, chiar periculoase din perspectiva multora, o instituție a statului a dat prima amendă pentru Arhiepiscopul Tomisului.

Picătura care a umplut paharul a fost apariția sa, în urmă cu câteva zile, la emisiunea „Dialog duhovnicesc“ de la Radio Dobrogea, realizată de preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului şi directorul postului de radio al arhiepiscopiei.

Răspunzând la întrebările credincioșilor, ÎPS Teodosie nu a putut rata ocazia de a-și exprima, din nou, opiniile legate de criza sanitară ce a paralizat sistemul medical și a ucis mii de oameni: românii nu trebuie să se vaccineze, vaccinul nu este de încredere, Uniunea Europeană va opri procesul de vaccinare.

Câteva dintre afirmațiile Arhiepiscopul Tomisului:

„Eu cred că trebuie să fac un apel la jurişti, să se mobilizeze, este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul! Şi au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu! Mai ales că nu-i asumat de nimeni şi sunt atâtea urmări negative.”

„Uniunea Europeană a anunţat că vaccinul va înceta! De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro-vaccin şi a obligativităţii vaccinului?”

„Sigur, este o neorânduială, aş putea spune, în această forţare care este nefirească, fără temei şi cu rolul de a speria ca să vă vaccinaţi forţat! Nu acceptaţi, avem personalitate de sine fiecare.”

Prima amendă pentru Arhiepiscopul Tomisului. Ce instituţie l-a taxat rău pe Teodosie
IPS Teodosie

„În momentul în care o înaltă faţă bisericească are aceste luări de poziţie se produce o undă de şoc indiferent de sens”

Noua serie de declarații marca ÎPS Teodosie a adus o amendă de 10.000 de lei de la CNA pentru postul deţinut de Arhiepiscopia Tomisului – Radio Dobrogea.

Prezent la ședința CNA din 21 octombrie în care s-a decis sancționarea postului, moderatorul emisiunii, preotul Eugen Tănăsescu – directorul Radio Dobrogea şi reprezentantul postului la CNA – a recunoscut că unele dintre afirmațiile Arhiepiscopul Tomisului sunt false și că are de gând să le rectifice.

„În această emisiune mi-au scăpat câteva afirmaţii ale Înaltpreasfinţitului. Am sesizat că au fost două nedocumentate. M-am documentat şi voi rectifica. (…)

Înaltpreasfinţitul nu este împotriva vaccinării. Ceea ce ne-a pornit a fost respectiva informaţie referitoare la eventuală obligativitate.
Voi rectifica informaţiile false din emisiune.

Îmi asum că rolul de moderator a scăpat pe moment. Am greşit, nu pot spune că nu.

În ceea ce priveşte vaccinul, eu am făcut boala şi urmează să mă vaccinez”, după cum a afirmat preotul pe 21 octombrie, chiar la o săptămână după difuzarea emisiunii sancţionate.

Doar că răul a fost deja făcut, a punctat Valentin Juncan, cel care a și propus amenda de 10.000 de lei.

„Eu nu cred că lucrurile nu pot fi trecute aşa uşor cu vederea. E lăudabilă intenţia de a rectifica, dar dauna a fost produsă. Domnul Teodosie nu este orice persoană. Vorbele dânsului au un ecou extrem de puternic. Dacă această discuţie ar fi avut loc sub forma unui taifas, eu aş fi înţeles.

În momentul în care o înaltă faţă bisericească are aceste luări de poziţie se produce o undă de şoc indiferent de sens.

Pe de altă parte, nu înţeleg de ce un astfel de subiect este dezbătut cu domnia sa. Din punct de vedere sufletesc aş fi înţeles, însă nu princep sensul dezbaterii din punct de vedere medical. Cu toată stima, cei doi nu au o pregătire medicală”, a spus membrul CNA, potrivit Pagina de media.

Urmăriți Impact.ro și pe