ÎPS Teodosie se digitalizează. Cum poți trimite bani pentru pomelnice la Arhiepiscopia Tomisului. Reacțiile sunt geniale

Ioana Bucur 17.10.2021, 16:09
ÎPS Teodosie se digitalizează. Cum poți trimite bani pentru pomelnice la Arhiepiscopia Tomisului. Reacțiile sunt geniale

Un nou pas în modernizarea Bisericii a fost făcut: ÎPS Teodosie se digitalizează! Cum pot trimite de acum credincioșii bani pentru pomelnice la Arhiepiscopia Tomisului. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției, iar reacțiile oamenilor fac deliciul internauților.

Soluție modernă pentru cei care nu pot ajunge la slujbă

Arhiepiscopia Tomisului este virală. O postare publicată pe pagina de Facebook a instituției conduse de ÎPS Teodosie a strâns, în doar 15 ore, peste 1.500 de reacții, aproape 600 de comentarii și a fost redistribuită de peste o mie de persoane.

Postarea anunță faptul că pomelnicele se vor putea trimite și prin PayPal, iar în descrierea tranzacției se pot trece și câteva nume care să fie pomenite în timpul slujbei.

„Puteţi trimite pomelnice prin PAYPAL, accesând linkul de mai jos https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=J5F4JJ5SBWDNA În cadrul donaţiei puteţi include câteva nume pentru a fi pomenite la slujbe, în secţiunea Add Note”, precizează anunţul Arhiepiscopiei.

După accesarea linkului, credincioşii sunt informaţi că acolo pot face o donaţie către Arhiepiscopia Tomisului. Aceasta poate fi de 5 euro, de 10 euro, 50 de euro, dar mai este un alt câmp în care poate fi trecută orice sumă dorită de persoana care donează. În plus, pe pagina la care sunt direcționați cei interesați apare și un mesaj: „Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor. «Frate ajutat de frate – cetate întărită» (Pilde 18:19)”.

ÎPS Teodosie se digitalizează. Cum poți trimite bani pentru pomelnice la Arhiepiscopia Tomisului

Internauții au făcut un adevărat spectacol în secțiunea de comentarii a postării. Redăm mai jos doar câteva dintre cele aproape 600 strânse până acum:

  • „Uu donez cu mare drag, nu-i problemă. Dar vreau bon fiscal. Să vină popa cu Crăciunul sau cu Boboteaza cu casa de marcat și POS, altfel nu mă bag man, vreți să fiu complice la evaziune fiscală?!”
  • „Crede și nu cerceta…și eu ca prostul m-am vaccinat în loc sa trimit banii pe PayPal. Adevărul e c-s vremuri grele, benzina s-a scumpit, RCA-ul la fel… Mercedesul e cam lacom la consum. E greu în vremurile astea…”
  • „Dar slujbele sunt transmise pe Zoom, Meet? Și acolo e cu taxa, 0.50€/minut, fara TVA”
  • „Primiti și din partea lui Gabriel Petrescu niste fonduri europene?”- referire la ancheta jurnaliștilor de la Recorder.
  • „Dacă nu aveți portofel pentru bitcoin, tot degeaba”
  • „Vă rog, faceți și o aplicație de spovedanie, cu întrebări grilă, să ne fie mai ușor tuturor!”
  • „În PayPal și softuri aveți încredere, e bun, da’ în medicină și vaccin, Doamne Ferește! :))))”

Reacţia purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei

Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a explicat că noua metodă de plată a fost aleasă după ce mai mulţi credincioşi au solicitat găsirea unei soluţii moderne pentru a putea face donaţii.

„Odată cu pandemia, slujbele Bisericii au început să fie difuzate online aşa că din ce în ce mai mulţi credincioşi din afara Arhiepiscopiei Tomisului au început să le urmărească, iar unii dintre aceştia ne-au solicitat să găsim o metodă modernă prin care să poată transmite donaţii către Arhiepiscopie.

Aşa că am apelat la această metodă modernă şi pentru că tehnologia a permis şi includerea unui text odată cu donaţia făcută, am oferit această posibilitate credincioşilor de a-şi scrie numele pentru a fi pomenite la altarul Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, la slujbele pe care ei le urmăresc”, a transmis Eugen Tănăsescu.