Previziunea Ministrului Apărării al Marii Britanii. Vladimir Putin ar putea declara război tuturor „naziștilor” din lume, de Ziua Victoriei

Mihnea Tălău 29.04.2022, 19:59
Previziunea Ministrului Apărării al Marii Britanii. Vladimir Putin ar putea declara război tuturor „naziștilor” din lume, de Ziua Victoriei

Marea Britanie a prezis că Vladimir Putin se va folosi de parada de ziua victoriei Rusiei, pe 9 mai, pentru a anunța mobilizarea în masă a rezervelor sale pentru o ultimă ofensivă în Ucraina. liderul de la Kremlin vrea ca la paradă să poată declara „o formă” de victorie.

Războiul lui Putin împotriva „naziștilor” din întreaga lume

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat, vineri, că președintele rus ar putea declara un nou război împotriva „naziștilor” din lume la parada în cadrul căreia Moscova marchează sfârșitul implicării Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial.

Putin a lansat invazia ilegală a Ucrainei la 24 februarie, numind-o o „operațiune militară specială” pentru a „de-nazifica” vecina Rusiei – în ciuda faptului că președintele acesteia, Volodymyr Zelensky, este evreu, iar extrema dreaptă se bucură de puțin sprijin în țară.

După ce armata lui Putin a eșuat în primul val de obiective militare, Moscova și-a reorientat eforturile pentru a cuceri atât coasta de est, cât și cea de sud a Ucrainei. Cu toate acestea, la fel ca în primele luni ale invaziei, forțele rusești se confruntă cu o rezistență puternică din partea armatelor hotărâte ale Kievului, scrie Daily Mail.

Analiștii militari au prezis că Putin a vrut să se afle într-o poziție în care să poată declara o formă de victorie pe 9 mai. Dar, având în vedere că parada de ziua victoriei Rusiei este acum la mai puțin de două săptămâni distanță, acest lucru pare mai puțin probabil.

Putin decapitează serviciile secrete rusești. 150 de ofițeri FSB au fost concediați sau arestați

În schimb, dl Wallace a declarat pentru LBC Radio că Putin ar putea folosi ocazia pentru a declara un nou război împotriva celor pe care el i-ar numi naziștii lumii, pentru a-și galvaniza populația într-o nouă ofensivă împotriva apărătorilor ucraineni.

„Am văzut o serie de declarații din partea lui Putin despre faptul că acest lucru a devenit un război, „este un război prin procură” – ceea ce nu este – și „naziștii sunt peste tot”, practic, „nu sunt doar în Ucraina, NATO este plină de naziști„.

„Cred că va încerca să treacă de la „operațiunea sa special㔑, a declarat dl Wallace la LBC. ‘El a rulat terenul, a pus bazele pentru a putea spune ‘uite, acesta este acum un război împotriva naziștilor și ceea ce am nevoie este mai mulți oameni’. Am nevoie de mai multă carne de tun rus㔑.

Rusia ascunde pierderile de război

Wallace a spus că comandanții lui Putin au condus mulți soldați la moarte în război. Kievul estimează că numărul acestora se ridică la 23.000.

Secretarul Apărării a criticat „încercările patetice” ale Kremlinului de a-și ascunde pierderile și a adăugat că pentru Rusia a ordona o mobilizare în masă a rezervelor sale ar fi o „recunoaștere a eșecului”.

La începutul acestei săptămâni, Putin a promis că va folosi arme nucleare împotriva oricărei țări care îndrăznește să „interfereze” cu războiul Rusiei din Ucraina.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...