Prețul pentru o călătorie cu taxiul ar putea fi majorat. Cât ar ajunge să coste cursa, decizia așteptată într-un oraș din România

Stan Filon 26.10.2022, 12:46
Prețul pentru o călătorie cu taxiul ar putea fi majorat. Cât ar ajunge să coste cursa, decizia așteptată într-un oraș din România

Prețul pentru o călătorie cu taxiul ar putea exploda pur și simplu într-un oraș din România aflat pe lista orașelor cu putere de cumpărare sub media națională. Locuitorii acestui oraș vor fi nevoiți să plătească mai mult decât dublu pentru o cursă cu taxiul, față de prețurile din prezent.

Prețul pentru o călătorie cu taxiul ar putea fi majorat

Călătoria cu taxiul prin Iași ar putea deveni un adevărat lux pe care nu mulți și-l vor permite. Asta, după ce firmele de taximetrie au cerut primăriei să le permită majorarea prețului până la un plafon minim de 5 lei pentru un kilometru. Prețul mediu, în prezent este de 2,44 lei pentru un kilometru, iar taximetriștii vor astfel să dubleze prețul curselor. Aceștia spun că inflația este de vină.

Mai mult, sunt unii taximetriști care ar dori scumpirea tarifelor percepute de firmele de taxe în concordanță cu creșterea prețului la carburanți. Astfel, dacă benzina costă 7 lei, o cursă de doar 3 kilometri ar urma să coste aproximativ 24 de lei, ținând cont și de prețul de 3 lei perceput pentru „pornire”.

Pretul pentru o calatorie cu taxiul ar putea fi majorat
Pretul pentru o calatorie cu taxiul ar putea fi majorat

Inflația le-a dat peste cap planurile taximetriștilor

Președintele Camerei Naționale a Taximetriștilor din Iași a venit cu mai multe explicații și a spus de ce vor să majoreze taximetriștii tariful de călătorie. Mircea Manolache dă vina pe inflația fără precedent cu care se confruntă România.

„Nu mai putem funcţiona cu acest preţ care nu ne aduce practic niciun profit. Sunt aceste creşteri enorme de preţ, mă refer aici la ceea ce implică acest cost în activitatea noastră de transport, plecăm de la salariul minim pe economie, de la energie electrică, gaze întreţinerea maşinii”, a spus Mircea Manolache, Președintele Camerei Naționale a Taximetriștilor din Iași, pentru Observator.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...