Preț șoc! Cât au ajuns să coste căpșunile în piețele din România

Badea Violeta 28.04.2022, 15:48
Preț șoc! Cât au ajuns să coste căpșunile în piețele din România

Războiul care se desfășoara chiar la granița țării noastre face ca prețurile la anumite produse de bază să crească. Anul acesta, puțini oameni își vor putea permite să se bucure de gustul căpșunilor românești. Nu e niciun secret că aceste fructe sunt parfumate și gustoase, însă sunt și extrem de scumpe. Iată cât a ajuns să coste un kilogram. Mulți vor face cale întoarsă când vor vedea tariful!

Cât va costa un kilogram de căpșuni românești

Veștile proaste despre creșterea prețurilor nu contenesc pentru români! Dacă ce s-a tot discutat despre tarifele la carburanți, iată că a venit și rândul alimentelor de bază de pe rafturile din supermarket-uri.

Foarte multe produse care se regăsesc pe lista de cumpărături a românilor și-au majorat prețul în ultima perioadă, în special cele care provin din diverse țări străine. Mai nou, însă, nici alimentele românești nu mai sunt la îndemâna oricui.

Spre uimirea multora, fructele din țara noastră au ajuns să coste cât un kilogram de carne de vită. Da, ai auzit bine! Cine dorește un kilogram de căpșuni trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 40 de lei.

„Acum este 40 de lei kg anul trecut am inceput cu 30. Nu avem așa mulți din cauză că a înghețat, ne-a cam păgubit, dar cred ca prețul ne va ajuta un pic”, a declarat un producător pentru știrileprotv.ro.

Cat costa capsunile pe piata din Romania
Cat costa capsunile pe piata din Romania

Soiurilor străine de căpșuni, mai avantajoase decât cele românești

Un fermier din Alba deține nu mai puțin de șapte solarii. În toate acestea cresc fructe dintr-un soi adus din Italia, aclimatizat la noi. Bărbatul susține că soiurile din străinătate sunt mai avantajoase decât cele românești, cel puțin din punct de vedere al productivității.

„Ne place că este foarte timpuriu, e o aromă deosebită. Productivitate destul de mare. (Ati încercat și soiuri românești?) Nu am încercat, am rămas la soiul acesta, am fost mulțumit de el”, a spus Farkas Antal pentru aceeași sursă.

Părerea sa este împărtăşită și de un alt producător din Arad. „Dacă pui stolon de-al nostru e perisabil, face doar 2-300 de grame pe plantă, așa la asta se ajunge până la un kilogram.”, spune acesta.

Precizăm că soiurile din România sunt analizate și îmbogățite la Institutul de cercetare de la Mărăcineni, în județul Argeș. Potrivit datelor de la INS,  în serele de la noi se coc anual mai mult de 20 de mii de tone de căpșuni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...