Președintele UE, Charles Michel, obligat să se adăpostească în timpul vizitei la Odesa. Tiruri de rachetă asupra regiunii

Mihnea Tălău 09.05.2022, 16:19
Președintele UE, Charles Michel, obligat să se adăpostească în timpul vizitei la Odesa. Tiruri de rachetă asupra regiunii

Un oficial UE a declarat. luni, că președintele Consiliului European, Charles Michel aflat într-o vizită surpriză la Odesa, a fost nevoit să se adăpostească, din cauza unor tiruri cu rachetă trase de armata rusă.

Nevoiți să întrerupă întâlnirea pentru a se adăposti

Potrivit acestei surse, în timpul unei întâlniri între Michel și premierul ucrainean Denys Chmygal, participanții au fost nevoiți să își întrerupă discuția pentru a se adăposti, din cauza atacurilor cu rachete asupra regiunii.

„În timpul întâlnirii cu premierul, participanții au fost nevoiți să întrerupă întâlnirea pentru a se adăposti, deoarece rachetele au lovit din nou regiunea Odesa„, a declarat oficialul.

Forțele rusești au avansat în asaltul lor asupra Ucrainei, încercând să captureze orașul portuar meridional crucial Mariupol înainte de Ziua Victoriei.

La rândul său, Charles Michel a scris pe Twitter că a venit la Odesa pentru a sărbători Ziua Europei. „Nu sunteți singuri. UE este de partea voastră”, a spus el.

Hotărâte să demonstreze un succes într-un război aflat acum în a 11-a săptămână, trupele rusești au vizat o oțelărie întinsă pe malul mării, unde aproximativ 2.000 de luptători ucraineni făceau ceea ce părea a fi ultima lor rezistență pentru a salva Mariupol de la cădere.

De ce este importanta pentru Rusia Transnistria
U

Uzina este singura parte a orașului care nu a fost cucerită de invadatori, iar înfrângerea acesteia ar priva Ucraina de un port vital și ar permite Rusiei să stabilească un coridor terestru către Peninsula Crimeea, pe care a confiscat-o de la Ucraina în 2014.

Înrăutățirea atacurilor ar putea fi legată de Ziua Victoriei

Zelenski a avertizat anterior că înrăutățirea atacurilor ar putea fi legată de Ziua Victoriei.

Într-un discurs rostit astăzi pentru a marca comemorarea anuală a înfrângerii de către fosta Uniune Sovietică a Germaniei naziste, președintele rus Vladimir Putin a descris acțiunea militară a Moscovei în Ucraina ca fiind un răspuns forțat la politicile occidentale.

Potrivit oficialului european, Michel a remarcat, de asemenea, în timpul vizitei sale, impactul războiului asupra lanțurilor de aprovizionare mondiale, în special în ceea ce privește cerealele, din care multe tone sunt blocate în portul Odessa din cauza blocadei rusești la Marea Neagră.

Luni, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat că a avut o videoconferință cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul căreia au discutat despre demersurile Ucrainei pentru a deveni o țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană.

Urmăriți Impact.ro și pe