Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în România, începând de luni

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră! România intră în starea de urgență

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în această seară decretarea stării de urgență în România, în plină criză coronavirus. Declarația vine după ce numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 109, iar țara noastră a intrat oficial în scenariul 3.

Guvernul Orban 2 a fost investit astăzi

Astăzi, în urma unei ședințe în condiții speciale, a fost investit Guvernul Orban. Dacă Marcel Ciolacu, liderul PSD, a decis să acorde votul pentru investire, ținând cont de situația deosebită din țară, Victor Ponta a refuzat să facă același lucru. „Este un protest faţă de modul egoist şi dezastruos în care PNL tratează ţara în aceste momente de criză”, a declarat liderul Pro România. Președintele Iohannis a decis să acorde un sprijin suplimentar Guvernului în lupta împotriva COVID-19, declarând stare de urgență în România. Decizia va intra în vigoare de luni.

“Prima prioritate pentru noul guvern este, evident, continuarea luptei împotriva coronavirus. Guvernul care își preia acum mandatul este și Guvernul care a lucrat până acum cu motoarele turate, pentru a gestiona această criză. Noul Guvern și împreună cu mine ne vom dedica toate energiile pentru a gestiona această criză și, evident, după ce se va termina această criză.

Pentru a face posibilă această luptă, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii următoare. În acest fel Guvernul va putea aloca mai mulți bani pentru medicamente, pentru spitale și pentru aparatura medicală necesară în aceste momente. Pun în acest fel la îndemâna Guvernului toate instrumentele necesare în lupta împotriva coronavirus”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele țării transmite un mesaj important tuturor românilor

Klaus Iohannis a ales ca, la finalul declarațiilor oficiale, să le transmită un mesaj extrem de important tuturor românilor. Acesta îndeamnă la calm, dar și la respectarea regulilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, mai ales după ce România a intrat în scenariul 3.

“Singuri vom reuși să facem doar o parte din treaba care trebuie făcută. Avem nevoie de voi, dragi români! Avem nevoie să evitați contactele care nu sunt absolut necesare și să respectați normele de igienă. Avem nevoie să vă informați corect, din surse publice”, și-a încheiat declarația președintele României.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI