Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va vizita România pe 6 martie

Robert Pavel 01.03.2024, 16:12
Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va vizita România pe 6 martie
  • Roberta Metsola se va întâlni printre alții cu Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă în timpul vizitei oficiale de o zi pe care o va desfășura în România.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola va efectua o vizită în România miercuri, 6 martie 2024 și va avea întâlniri cu Klaus Iohannis, Președintele României; Marcel Ciolacu, Prim Ministrul României; Nicolae Ciucă, Președintele Senatului și Alfred Simonis, Președinte interimar al Camerei Deputaților.

Scopul vizitei

În pregătirea alegerilor europene din 6 – 9 iunie 2024, Președinta Roberta Metsola vizitează toate statele membre ale Uniunii Europene, cu scopul de a crește interesul pentru alegerile europene și a încuraja cetățenii, în special tinerii, să își folosească votul.

Miercuri, 6 martie, începând cu ora 9:15, Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va participa la un dialog cu tineri din România pe teme precum: implicarea tinerilor în viața democratică europeană, viitorul Europei și importanța alegerilor europene din 9 iunie 2024. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 9:15-10:30, la Opera Națională București – Sala Mare (Bulevardul Mihail Kogălniceanu 70-72, București) și este organizat de Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Opera Națională București, cu sprijinul Ministerului Culturii, Universității București și Televiziunii Române.

Urmăriți Impact.ro și pe