Preparatul pe care chef Florin Dumitrescu nu recomandă să îl consumi la restaurant. Mulți români fac această greșeală

Andrei Simion 21.03.2023, 09:10
Preparatul pe care chef Florin Dumitrescu nu recomandă să îl consumi la restaurant. Mulți români fac această greșeală

Chef Florin Dumitrescu recomandă să nu consumi un anumit preparat atunci când iei masa la un restaurant, în contextul în care mulți români fac această greșeală. Celebrul bucătar a dezvăluit ce obișnuiește să aleagă atunci când mănâncă în oraș.

Preparatul de care chef Florin Dumitrescu nu îl comandă niciodată la restaurant

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit că atunci când merge la un restaurant nu comandă un anumit preparat foarte popular în țară. Bucătarul a explicat că evită să comande ciorbă, pentru că de cele mai multe ori aceasta conține vegetă, adică un condiment obținut din sare și potențiatori de arome.

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă.

Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a explicat juratul de la Chefi la Cuțite.

De asemenea, chef Florin Dumitrescu a atras atenția că preparatele din carne acoperite cu sos sunt de evitat, pentru că acest detaliu indică faptul că bucătarii vor să ascundă o greșeală.

Chef Florin Dumitrescu

Ce altă greșeală fac românii în restaurante. Ce mâncăruri comandă chef Florin Dumitrescu

Totodată, chef Florin Dumitrescu a semnalat o altă greșeală pe care o fac mulți români atunci când comandă mâncare în restaurante. Bucătarul a explicat că nu este bine să comanzi ce a recomandat ospătarul. Motivul este acela că ospătarii ar obișnui să recomande acele preparate care expiră repede.

Juratul de la emisiunea Chefi la cuțite a spus că a învățat în „prima zi de cârciumă” acest obicei prin care ospătarii ajută proprietarii restaurantului să scape de alimentele ce sunt pe cale de a expira.

Pe de altă parte, chef Florin Dumitrescu le-a recomandat românilor să mănânce în restaurantele pe care le văd aglomerate, acesta fiind un indiciu al calității preparatelor servite.

Chef Florin Dumitrescu a adăugat că atunci când mănâncă la „împinge tava” alege preparate cât mai românești, cât mai de casă, pentru că oamenii din bucătărie fac astfel de feluri de mâncare și acasă.

Urmăriți Impact.ro și pe