Rețeta de sarmale a lui Chef Florin Dumitrescu. Când trebuie adăugat ingredientul secret

Beatrice Dumitru 24.12.2022, 11:43
Rețeta de sarmale a lui Chef Florin Dumitrescu. Când trebuie adăugat ingredientul secret

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa românilor la ocazii speciale, dar mai ales de Crăciun. În fiecare casă și fiecare bucătar are propriile secrete pentru prepararea acestora, dar dacă vrei să îți iasă cele mai bune sarmale poți încearca rețeta lui chef Florin Dumitrescu, pentru care folosește un ingredient surpriză.

Ingredientul secret folosit de chef Florin Dumitrescu la sarmale

Sarmalele sunt printre cele mai apreciate mâncăruri de la noi și sunt puțini cei care ar refuza o porție, servită cu mamaliguță și smântână. Acestea nu au deloc o rețetă complicată și există mai multe moduri de preparare, în funcție de fiecare regiune a țării.

Dar în fiecare casă și fiecare bucătar are secretele lui când vine vorba de prepararea sarmalelor. Chef Florin Dumitrescu propune o rețetă deaosebită în care ingredientul secret pentru sarmale este nucșoara. Iată când trebuie adăugat acesta.

Rețeta de sarmale a lui Chef Florin Dumitrescu. Când trebuie adăugat ingredientul secret
Sarmalele sunt un preparat tradițional românesc.

Ingrediente pentru sarmale după rețeta lui chef Florin Dumitrescu

  • carne tocată
  • 1 linguriță mucșoara
  • 1 linguriță scortișoară măcinată
  • 300 ml vin roșu
  • 1 ceapă
  • varză murată
  • 500 gr bacon
  • 1 legătura mărar
  • unt

Mod de preparare

Ceapa tocată mărunt se căleste în unt, se adaugă carnea tocată și când începe să se prăjească se adaugă vinul roșu și se lasă la fiert până când se gătește, apoi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit se adaugă scorţișoara, nucșoara, legătura de mărar tocat și se amestecă bine. Se dă gust cu sare și piper.

Compoziția se pune în foile de varză și se asează în vasul pentru cuptor, nu înainte ca peste sarmale să se pună baconul. Vasul se bagă în cuptorul încins la 160°C sau la foc mediu timp de o oră, acoperit cu folie de aluminiu.

Sarmalele sunt una dintre cele mai populare mâncăruri din Europa de Est, acestea fiind considerate un simbol al bucătăriei tradiționale românești, dar sunt îndrăgite în toate țările balcanice. Se crede că sarmalele au apărut în secolul al XVI-lea, în timpul dominației otomane în țara noastră. Acestea erau preparate din carne de vită, de porc sau de oaie, împreună cu orez, verdeață sau legume și erau înfășurate în foi de varză. În secolul al XIX-lea, sarmalele au devenit un simbol al bucătăriei tradiționale românești.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...