Preoți din Botoșani, acuzați că ar fi rupt măștile de pe fețele enoriașilor. Acuze grele, vaccinații ar fi fost dați afară din biserică

Ana Anitoiu 22.11.2021, 18:58
Preoți din Botoșani, acuzați că ar fi rupt măștile de pe fețele enoriașilor. Acuze grele, vaccinații ar fi fost dați afară din biserică

Doi preoți din județul Botoșani ar fi rupt măștile de protecție de pe fețele enoriașilor și i-ar fi dat afară din biserică pe vaccinații împotriva coronavirusului. Direcția de Sănătate Publică (DSP) a anunțat că se va desfășura o anchetă.

Preoții, filmați în timp ce smulgeau măști și îi dădeau afară pe vaccinați

Directorul DSP, Monica Adăscăliţei, a declarat că se va desfășura o anchetă în cazul preoților acuzați că au lăsat enoriașii fără măști de protecție și i-au dat afară pe cei vaccinați anti-Covid-19. Pe adresa instituției au fost trimise sesizări, inclusiv cu imagini video.

“Chiar avem nişte reclamaţii la nivelul DSP legat de faptul că, în două localităţi din judeţul Botoşani, preotul în timpul slujbei a recomandat ieşirea din biserică a persoanelor vaccinate, li s-a atras atenţia să nu poarte mască, chiar li s-a smuls masca de pe faţă. Vom face o anchetă în cursul acestei săptămâni şi vom lua legătura şi cu conducerea bisericii la nivelul judeţului Botoşani. Sunt şi filmaţi, sunt şi poze”, a spus directorul DSP.

Preoti din Botosani, acuzati ca ar fi rupt mastile de pe fetele enoriasilor. Acuze grele, vaccinatii ar fi fost dati afara din biserica
Vaccinatii, dati afara din biserica. Mastile de protectie, smulse de pe fetele enoriasilor

Medicii de familie au făcut sesizări similare

De asemenea, conform directorului DSP, sesizări asemănătoare au fost făcute și de unii dintre medicii de familie din județul Botoșani.

“Sunt anumite zone, nu peste tot, pentru că avem şi preoţi care susţin această activitate de vaccinare şi chiar le recomandă enoriaşilor, dar avem şi aceste excepţii şi vom încerca să avem o discuţie în această săptămână cu reprezentanţii bisericii”, a mai spus Monica Adscăliţei.

Patriarhia Română va face o anchetă

La rândul ei, Patriarhia Română a anunțat că va face o anchetă ca să verifice aceste reclamaţii ce au fost făcute de enoriași, dar și de medici de familie.

”Arhiepiscopia de care aparţin aceşti preoţi va investiga în mod sigur cazul și va comunica un răspuns. Trăim vremuri măcinate între extreme… Vremuri ale anomiei”, au transmis reprezentanţii Patriarhiei Române.

La finalul lunii octombrie, după ce a fost înregistrat un bilanț înspăimântător al pandemiei de coronavirus, Patriarhia Română a transmis un mesaj prin care a îndemnat la vaccinare anti-Covid-19.

“Am văzut cu toţii cumplitele imagini de la morgile unor spitale din Bucureşti. Este copleşitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal şi hrănit de un absurd conspiraţionism. (…)

În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secţiile ATI ale spitalelor din întreaga ţară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Urmăriți Impact.ro și pe