Primul mesaj clar pro-vaccinare venit de la Patriarhia Română. Acum le-a transmis oamenilor să asculte de medici

Ana Anitoiu, Adrian Dumitru 20.10.2021, 10:49
Primul mesaj clar pro-vaccinare venit de la Patriarhia Română. Acum le-a transmis oamenilor să asculte de medici

Patriarhia Română a transmis primul mesaj clar pro-vaccinare împotriva coronavirusului, după ce marți a fost înregistrat cel mai negru bilanț de la izbucnirea pandemiei de coronavirus: 18.863 de noi cazuri de Covid-19 și peste 574 de decese în rândul pacienților.

Ce mesaj a transmis Patriarhia Română

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, le-a transmis românilor miercuri să asculte doar de sfaturile medicilor și să ia foarte în serios Covid-19, în contextul în care spitalele și morgile sunt pline.

„Am văzut cu toţii cumplitele imagini de la morgile unor spitale din Bucureşti. Este copleşitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal şi hrănit de un absurd conspiraţionism. (…)

În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secţiile ATI ale spitalelor din întreaga ţară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă”, a transmis Vasile Bănescu.

Primul mesaj clar pro-vaccinare venit de la Patriarhia Romana. Acum le-a transmis oamenilor sa asculte de medici
O persoana vaccinata de un cadru medical

Ministrul Sănătății, despre evoluția epidemiologică

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a spus că este necesar ca rata de vaccinare anti-Covid-19 să crească în România. Altfel, țara va fi expusă și la alte valuri ale pandemiei de coronavirus.

“Au fost tot felul de discuţii şi de prognoze, din păcate, nu suntem nici măcar pe platou, există în continuare o creştere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că încă nu putem spera la acel platou de câteva zile, câteva săptămâni, ca apoi să fie o scădere.

Presiunea este enormă, uriaşă pe sistemul sanitar, care evident că are anumite limite, pentru că nimic nu este infinit.”, a mai spus ministrul interimar al Sănătății despre actualul val al pandemiei de coronavirus.

Președintele țării, Klaus Iohannis, va avea miercuri o întâlnire cu responsabilii guvernamentali pentru a fi stabilite și aplicate ”măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”.

”Campania de vaccinare s-a mişcat mult prea lent, cauzele sunt multiple, ceea ce mai contează acum este să reuşim să depăşim aceasta cumpănă. Nu s-a făcut ceea ce a trebuit. (…)

Medicii duc o viaţă epuizantă pentru viaţă, dar nici spitalele performate din alte ţări nu pot face faţă unui număr atât de mare de îmbolnăviri. De aceea am solicitat ajutor altor ţări, le mulţumim.

Dragi români, vaccinarea este singura soluţie. Ea funcţionează în statele în care oamenii s-au vaccinat, asta e clar. Conspiraţiile fac extrem de mult rău”, a spus Klaus Iohannis.

Până marți, au fost administrate 11.306.239 de doze de vaccin anti-Covid-19. S-au vaccinat cu schemă completă 5.714.291 de oameni, iar 574.571 au primit și cea de-a treia doză.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...