Premii pentru românii care vor economisi energia la iarnă. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

Badea Violeta 10.09.2022, 17:07
Premii pentru românii care vor economisi energia la iarnă. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

În trecut, guvernanții i-au premiat pe vaccinații de COVID-19, iar acum i-ar putea premia pe românii care economisesc energie. Cel puțin așa sună anunțul premierului Nicolae Ciucă. Acesta a precizat sâmbătă, 10 septembrie, că s-a discutat în Guvern despre un sistem de bonificații pentru cei care consumă mai puţin, în mod deosebit la orele de vârf.

Guvernul i-ar putea premia pe românii care fac economie la energie

Premierul Nicolae Ciucă caută soluții pentru a-i convinge pe români să reducă din consumul de energie electrică. În acest sens, oficialul anunță că a discutat în Guvern despre un sistem de bonificaţii pentru cei care economisesc energie electrică. Totodată, premierul a precizat că s-a discutat și despre un sistem de penalităţi pentru cei care risipesc energie electrică.

„Am discutat în şedinţa de guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit – şi facem apel la populaţie – să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit la orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni Europene, ca să gestionăm așa cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și Miniștrii Energiei din țările UE au respins plafonarea prețului pentru gazul rusesc. Câte state au susținut propunerea!

Primele explicatii de la Guvern despre schema de plafonare
Romanii care economisesc energie ar putea fi premiati. Foto: pexels.com

Nicolae Ciucă, despre decuplarea gazului de curent

Premierul României a vorbit și despre decuplarea prețurilor la energia electrică de cele practicate la gazele naturale. Precizăm că măsura este deja adoptată de alte țări din Europa care nu au tarife mari la energie datorită acestei decizii. Potrivit lui Nicolae Ciucă, România susține acest demers.

„Mandatul a fost cât se poate de bine structurat: el a vizat partea în care să susţinem propunerea de decuplare a preţului la energie de cel al gazelor, o soluţie unitară în ceea ce priveşte taxarea, impozitarea, precum şi o soluţie unitară în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor pe piaţa SPOT, astfel încât să nu existe fluctuaţiile acelea de preţ”, a declarat premierul.

Referitor la declaraţiile celor care spun că, în urma noilor acte legislative din domeniul energiei, mulţi furnizori pot întâmpina probleme financiare, premierul a spus: „Am analizat toate aceste aspecte, am discutat inclusiv această vulnerabilitate, ca o parte dintre furnizori – este vorba de furnizorii mici – să aibă probleme şi suntem în măsură să sprijinim pe toţi cei care vor avea probleme”.

Citește și Țara cu care România își unește forțele pentru aprovizionarea cu energie. Anunțul făcut de ministrul Virgil Popescu!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...