„Știu exact ce faceți și dacă nu vă potoliți va fi foarte rău pentru voi,” a declarat premierul interimar Nicolae Ciucă. „Cum vă permiteți să vă bateți joc de un general al Armatei Române?,” a fost replica generalului, conform Capital.ro. 

Pe lângă asta, Ciucă a mai adăugat ferm că nu mai tolerează sub nici o formă să fie ținta atacurilor împotriva sa, aceste afirmații șocând întreaga audiență. Potrivit publicației citate, care a avut drept sursă pe unul dintre participanți la întâlnire, Ionel Dancă a rămas blocat la auzul acestor lucruri. Ludovic Orban nu a stat cu mâinile în sân și l-a sunat pe Nicolae Ciucă pentru a primi explicații din partea acestuia.

Ionel Dancă - fostul șef al Cancelariei prim-ministrului
Ionel Dancă – fostul șef al Cancelariei prim-ministrului Orban

Nicolae Ciucă a scăpat de oamenii lui Ludovic Orban

Atunci când a fost numit în funcția de premier interimar, primul lucru pe care l-a făcut Ciucă, a fost să scape de oamenii lui Ludovic Orban. După doar două ore de la numirea sa în funcție, Nicolae Ciucă le-a cerut demisia secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase, adjunctului acestuia, Costel Barbu și șefului cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Aceștia nu au fost singurii convocați de către actualul premier cărora li s-au cerut foarte scurt demisiile. Printre demisionari se numără și consiliera Mădălina Simion, astfel că toți cei amintiți mai sus, au fost nevoiți să plece din Guvern.  Surse politice au relatat presei că tot Nicolae Ciucă a fost cel care le-a spus ce anume să declare presei.

„Să spuneţi în presă că eu v-am cerut să plecaţi”, ar fi spus premierul interimar.

Comportamentul actualului premier pare a fi foarte deranjant pentru anumiți lideri politici, iar deciziile drastice ale lui Ciucă provoacă dezorientare în cadrul partidului PNL. Dragoș Condrea a fost desemnat în funcția de secretar general al Guvernului cu rang de ministru, în locul lui  Antonel Tănase. Decizia a fost luată de premierul interimar. Anterior, Condrea deținea funcția de director al Direcției juridice din cadrul SGG.