Premierul Ciucă, mesaj special de 1 Decembrie: “Eroii acestui an sunt românii” VIDEO

Cătălina Burghelea 01.12.2021, 08:52
Premierul Ciucă, mesaj special de 1 Decembrie: “Eroii acestui an sunt românii” VIDEO

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj special românilor, cu ocazia Zilei Naționale a României. Noul prim-ministru român a vorbit despre importanța zilei de 1 decembrie 1918, dar și despre vremurile grele pe care le trăim din cauza pandemiei de coronavirus.

Nicolae Ciucă are un mesaj special de Ziua Națională a României

Nicolae Ciucă, desemnat recent noul premier al României, a declarat, printr-un video postat de Guvernul României pe Facebook, că data de 1 Decembrie 1918 va rămâne pentru totdeauna, în istoria poporului român, drept ziua triumfului idealului național. Filmulețul a fost lansat de ziua tuturor românilor, aflați în țară sau în diaspora.

”1 Decembrie 1918 va rămâne pentru totdeauna, în istoria poporului român, drept ziua triumfului idealului național: unitatea. Rostită pentru prima dată în Revoluția de la 1848 și săvârșită doar parțial la 1859, Marea Unire a avut loc după un lung șir de lupte, după nenumărate sacrificii umane și materiale.

Marea Unire a rezultat în urma exercitării dreptului la autodeterminare exprimat la Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia. În mod democratic, s-a decis unirea Basarabiei, Bucovinei și a Transilvaniei cu România. Marea Unire este încununarea victorioasă a voinței românilor și rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României. O lecție despre perseverență și coeziune, care acum ne este deosebit de utilă și necesară. Doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm.”, a declarat Nicolae Ciucă.

Cine poate participa la parada de 1 decembrie 2021

Eroii anului 2021 sunt românii

Premierul Ciucă a ținut să precizeze că eroii acestui an marcat de pandemie sunt românii, care, în ciuda crizei sanitare și a suferințelor, nu s-au lăsat învinși de vicisitudini, ci au continuat să fie solidari, să lupte, să facă sacrificii și eforturi în această luptă dură cu virusul.

„Pentru mine, eroii acestui an sunt românii, care, în ciuda crizei generate de pandemia de COVID-19 și a suferințelor, au muncit, au fost solidari, au făcut sacrificii și au depus zi de zi eforturi în această luptă dură cu virusul. Le mulțumesc în mod special și tuturor celor care fac parte din personalul medical și au luptat în linia întâi pentru a salva vieți și pentru limitarea efectelor pandemiei.

Dar, să nu uităm niciodată sacrificiile înaintașilor noștri, pe care îi cinstim cu respect și prin grija pentru absolut toți românii și pentru toate regiunile istorice ale României. Ne onorăm trecutul, cu speranța că lecțiile istoriei reprezintă un exemplu pentru fiecare dintre noi să luptăm pentru un viitor mai bun și mai prosper.”, a mai spus șeful Executivului.

An marcat de pandemie

Deși anul 2021 a fost marcat de multe pierderi omenești, prim-ministrul român nu-și pierde speranța că împreună vom putea trece peste greutăți. De 1 Decembrie, Ziua Națională a românilor de pretutindeni, Nicolae Ciucă ne îndeamnă pe toți cei care simțim și trăim românește să ne gândim și la eroii neamului românesc, care s-au jertfit pentru Marea Unire.

„Am încredere că vom reuși să trecem împreună prin aceste greutăți și am încredere în curajul și credința românilor că unitatea rămâne una dintre valorile de neprețuit ale națiunii noastre, care ne inspiră și ne motivează să mergem mai departe.

Dragi români,

De Ziua noastră Națională, pe data de 1 Decembrie, la începerea ceremoniilor, vă îndemn pe toți cei care simțiți și trăiți românește să ne gândim, împreună, timp de un minut, la eroii neamului românesc, care s-au jertfit pentru Marea Unire. Un minut în care să ne regăsim cu toții, indiferent unde suntem, indiferent de opțiunile conjuncturale, indiferent de opțiunile politice. (…)

La mulți ani, dragi români! Trăiască România!”, este mesajul premierului Nicolae Ciucă, de Ziua Națională a României.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...