Premierul Ciucă, despre compensarea cu 50 de bani la litrul de carburant. De când scad preţurile la pompă: „Am vrut să oferim mai mult, nu s-a putut”

Ana Anitoiu 27.06.2022, 14:33
Premierul Ciucă, despre compensarea cu 50 de bani la litrul de carburant. De când scad preţurile la pompă: „Am vrut să oferim mai mult, nu s-a putut”

Nicolae Ciucă a vorbit, luni, despre compensarea cu 50 de bani la litrul de carburant. Prim-ministrul a anunțat de când scad preţurile la pompă și a precizat că nu s-a putut oferi mai mult decât atât.

Ciucă, despre compensarea cu 50 de bani pentru litrul de carburant

Premierul a ținut se menționeze că toată lumea și-a dorit o compensare mai mare, însă s-au putut asigura doar 50 de bani pe litrul de carburant de la bugetul țării.  Șeful Guvernului a precizat că în momentul în care a fost luată această decizie, toți membrii coaliției au agreat-o.

„Am discutat şi cu industria pentru că nu ne dorim să ajungem în România la restricţionarea carburantului care poate fi cumpărat la pompă. Doresc să menţionez că această măsură este complementară, nu anulăm celelalte măsuri. România îşi poate asigura aproximativ un sfert din producţia proprie din petrol, aceasta este realitatea”, a spus premierul.

Premierul Ciuca, despre compensarea cu 50 de bani la litrul de carburant
Nicolae Ciuca. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Nicolae Ciucă, despre când va scădea prețul carburantului la pompă

Prim-ministrul a adăugat că nu a existat o dezbatere de tipul „care dă mai mult”. Nicolae Ciucă a completat că nimeni nu poate oferi mai mult de atât, iar românii trebuie să știe acest lucru.

„Piaţa este volatilă, de asta am şi ales să compensăm trei luni. Dacă la summit-ul G7 se vorbeşte despre plafonarea preţurilor, vom avea şi asta în vedere”, a spus oficialul.

Cât despre când vor scădea prețurile carburanților la pompă, Nicolae Ciucă a spus că măsura se va concretiza într-o hotărâre de urgenţă și că mediul privat este liber să îşi stabilească măsurile şi modalitatea în care îşi desfăşoară activitatea.

„Reglementarea este la nivelul Guvernului şi va cuprinde întreg spectrul. Nu am discutat ce se va întâmpla la benzinăriile private”, a menționat el.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a mai spus, în ședința conducerii PNL, că va fi menținută cota unică în țară, că nu va fi implementată o taxă de solidaritate și că se încearcă atragerea investitorilor.

Urmăriți Impact.ro și pe