Premieră pentru un oraș din România. Ce s-a construit la Oradea, nu se mai făcuse de pe vremea lui Ceaușescu

Badea Violeta 15.12.2021, 13:52
Premieră pentru un oraș din România. Ce s-a construit la Oradea, nu se mai făcuse de pe vremea lui Ceaușescu

Oradea este, fără dar și poate, unul dintre cele mai frumoase orașe din țara noastră. În ultmii ani, acesta s-a dezvoltat foarte mult, astfel că potențialul turistic a crescut enorm. Aici au apărut noi construcții realizate cu ajutorul fondurilor europene. Ultima lucrare este însă o premieră naţională la Oradea. Așa ceva nu se mai făcuse de pe vremea lui Ceaușescu. Iată ce s-a construit!

O nouă lucrare finalizată în Oradea

Oradea reușește să atragă tot mai mulți turiști datorită arhitecturii impresionante, dar și datorită ambiției de care dau dovadă autoritățile locale.

În ultimii ani, acest oraș s-a dezvoltat foarte mult datorită fondurilor europene. Zone pietonale, parcuri, o rețea de transport bine pusă la punct, un aqua park, un sistem nou de termoficare sunt doar câteva realizări ale primăriei din Oradea și Consiliul Judeţean Bihor.

Recent, autoritățile au anunțat că au mai finalizat o lucrare. În oraş a fost construită prima linie de tramvai după 1990 pe un amplasament nou. Investiţia a fost realizată, de asemenea, cu fonduri europene în valoare de 11,6 milioane de euro.

„Această extindere a liniei de tramvai este o premieră pentru România după 1990. Au fost lucrări de montare a liniei de tramvai, a firului de contact, a stâlpilor şi tot ce a fost nevoie pentru ca linia de tramvai să poată fi dată, de mâine, în folosinţă.

În următoarele zile mai rămân de montat panourile de informare pentru cetăţeni, cu minutele în care ajung tramvaiele în staţii”, a precizat primarul oraşului Oradea, Florin Birta.

Noua linie de tramvai are o lungime de 3,8 kilometri. Pe lângă linii, fire de contact şi stâlpi, au fost montate gazon cu sistem de irigaţii, instalaţii de semaforizare şi adăposturi în staţiile de tramvai.

Oradea își face propria companie aeriană

Orașul de pe Crișul Repede este dovada vie că se poate. Orașul s-a dezoltat atât de mult încât a ajuns să fie comparat cu marile capitale europene. Reprezentanţii primăriei s-au gândit să le facă viața mai ușoară turiștilor care vor să vină în Oradea și au anunțat înființarea unei companii aeriene.

„Prin înființarea companiei urmărim dezvoltarea transportului aerian în Oradea și județul Bihor, atragerea investițiilor, atragerea turiștilor în orașul nostru și bineînțeles crearea unei mase critice de pasageri care să frecventeze Aeroportul Oradea”, a declarat Florin Birta într-o declarație făcută pe Facebook.

Astfel, avioanele Air Oradea vor începe să opereze zboruri de pe Aeroportul Oradea de anul viitor. Autoritățile anunță că va exista un plan de zbor cu trei curse zilnice între Oradea și București, dus – întors, și două curse în weekend, plus patru curse externe pe săptămână.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...