Cetatea Oradea, obiectiv de patrimoniu european, va beneficia de dezvoltare turistică printr-un management special

Elena Avramescu 08.09.2021, 15:06
Cetatea Oradea, obiectiv de patrimoniu european, va beneficia de dezvoltare turistică printr-un management special

Cetatea Oradea, care este și obiectiv de patrimoniu european, restaurat cu fonduri europene, urmează să beneficieze de o mai mai mare atenție, precum şi un management aparteprin desemnarea unui director general al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR), fiind vorba despre Alina Toie, cea care va coordona toate activităţile privind respectivul obiectiv turistic.

Cetatea Oradea, dezvoltare turistică printr-un management special

Mihai Jurcă, city-managerul oraşului, a spus că asociaţia APTOR, cea care promovează Oradea prin diverse activităţi concertate, a preluat des scurt timp în administrare şi Cetatea Oradea, monumentul arhitectonic de importanţă europeană, printre puţinele cetăţi care sunt utilizate şi în prezent.

Conform acestuia, recrutarea noului director general s-a realizat printr-o agenţie de specialitate din Bucureşti, are un mandat de 4 ani şi a preluat atribuţiile începând cu data de 1 septembrie.

Ne bucurăm că Alina Toie este un profesionist, că vine din mediul privat, cu peste 20 de ani de experienţă de leadership în domeniul vânzărilor şi comercial, din care zece ani ca manager comercial în cadrul companiei Hilton şi că toată experienţa sa o poate aduce în cadrul asociaţiei. Odată cu preluarea în administrare a Cetăţii, activitatea s-a dezvoltat exponenţial.

Cetatea, fiind cel mai important obiectiv turistic din urbe, are nevoie de o dezvoltare într-un termen relativ scurt şi cu măsuri clare. Principalul obiectiv al directorului general este să preia coordonarea acestui obiectiv şi să-l dezvolte astfel încât el să devină un magnet pentru turişti, în acelaşi timp să crească vitalitatea în cetate, a spus Mihai Jurcă, fostul director al APTOR, pe care a condus-o 5 ani, potrivit Agerpres.

Cetatea Oradea, dezvoltare turistica printr-un management special
Cetatea Oradea

În plus, noul director general va trebui să aprofundeze parteneriatul cu instituţiile de cultură ale Consiliului Judeţean astfel încât oraşul să crească la nivel de activitate.

Dorinţa tuturor, a colegilor din asociaţie, din colectivul căreia mă bucur enorm să fac parte, este să continuăm toate proiectele turistice şi de evenimente pe care Oradea le-a avut până acum şi să mergem mai departe cu unele proiecte noi.

Avem trei mari arii pe care ne focusăm: dezvoltarea calendarului de evenimente, cu artişti de succes, precum cel recent cu tenorul Jose Carreras; activitatea de administrare a Cetăţii, pentru a crea aici o nouă inimă a oraşului după Piaţa Unirii şi dezvoltarea în continuare a turismului în oraş, astfel încât Oradea să devină extrem de interesantă pentru şederi mai lungi, pentru turişti din România şi nu numai, a spus Alina Toie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...