Premieră la încoronarea Regelui Charles. Va fi prima oară în istorie când nu se respectă tradiția

Stan Filon, Mihai Roșoiu 31.01.2023, 13:41
Premieră la încoronarea Regelui Charles. Va fi prima oară în istorie când nu se respectă tradiția

Premieră la încoronarea Regelui Charles! Tradiția la casele regale din întreaga lume este una foarte importantă, care se păstrează de mii de ani. Ei bine, în Marea Britanie se pare că Regele Charles vrea să schimbe o tradiție pe care predecesorii săi au respectat-o cu sfințenie.

Premieră la încoronarea Regelui Charles

Încoronarea Regelui Charles al III-a va avea loc pe data de 6 mai 2023, când este posibil să se înregistreze și o premieră în istoria Marii Britanii. Regele Charles al III-lea ar putea deveni primul monarh din istoria Regatului Unit al Marii Britanii care ar putea încălca o regulă sacră de la încoronarea sa ca suveran.

Mai exat, Regele Charles al III-lea ar urma să fie miruit public la încoronarea sa. Acest gest sacru a fost făcut până acum oficiat de toți predecesorii săi într-o ceremonie privată. Mulți specialiști spun că ungerea monarhului cu ulei sfințit este de fapt cel mai important moment al încoronării, iar până acum a fost ținut departe de ochii publicului.

Premiera la incoronarea Regelui Charles
Premiera la incoronarea Regelui Charles

Publicul ar putea asista la un moment sacru

Arhiepiscopul de Canterbury folosește uleiul sfânt pentru a unge mâinile, pieptul și capul suveranului. Acest moment nu are loc, conform tradiției, în fața oamenilor, însă Regele Charles ar putea schimba această tradiție milenară. La încoronarea reginei Elisabeta a II-a din 1953, la momentul miruirii a fost așezat un baldachin de pânză aurit deasupra capului ei. Dar, în cazul regelui Charles al III-lea, publicul ar putea asista la momentul sacru pentru prima dată în istorie.

Conform The Telegraph, baldachinul care va fi ținut deasupra capului Regelui va fi transparent. Tradiția spune că pânza trebuie ținută de baronii din Cinque Ports sau Cavalerii Jartierei. Cu toate acestea, Regele ar putea să-i aleagă pe reprezentanții Christ’s Hospital, un loc care oferă educație copiilor din medii defavorizate, să țină baldachinul în timpul ceremoniei.

Contrar tradiției, regina consoartă Camilla va fi încoronată alături de soțul ei, de către arhiepiscopul de Canterbury. Mai mult, se crede că evenimentul va dura mult mai puțin decât ceremonia de încoronare a reginei Elisabeta a II-a.

Încoronarea, programată să aibă loc pe 6 mai, va fi urmată de un concert uriaș la Castelul Windsor, iar britanicii vor celebra încoronarea noului Rege cu o zi liberă. Chiar dacă Palatul Buckingham nu a confirmat încă ce va purta monarhul în vârstă de 74 de ani la încoronare, se crede că el va opta pentru o uniformă militară, în locul ținutei regale standard.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...