Gafa uriașă a regelui Charles în fața lui Liz Truss, premierul Marii Britanii. Cum i s-a adresat suveranul

Stan Filon 14.10.2022, 10:06
Gafa uriașă a regelui Charles în fața lui Liz Truss, premierul Marii Britanii. Cum i s-a adresat suveranul

Regele Charles a făcut o gafă în timpul primei întâlniri săptămânale oficiale pe care a avut-o cu premierul Liz Truss. Monarhul, în vârstă de 73 de ani, a fost auzit făcând aparenta gafa chiar la Palatul Buckingham. Cei doi au mai avut o întâlnire scurtă, luna trecută, după moartea mamei lui Charles, regina Elisabeta a II-a.

Gafa uriașă a regelui Charles în fața lui Liz Truss, premierul Marii Britanii

Așadar, regele Charles a avut prima întâlnire săptămânală cu premierul Liz Truss, însă monarhul a fost autorul unei gafe care a ajuns în presa din toată lumea. Aceasta a fost surprinsă de camerele de filmare, iar britanicii au urmărit-o cu atenție. Premierul Truss, care se confruntă cu o avalanșă de critici cu privire la politicile sale fiscale, l-a salutat pe Rege spunând: „Maestate. Este bine să te revăd”.

Charles, zâmbind, a spus: „Înapoi din nou?” Doamna Truss a răspuns: „Este o mare plăcere”. Dar Regele, aparent căutând să umple o scurtă tăcere stânjenitoare, apoi spuse: „Dragă, dragă”, înainte de a continua rapid cu un „Oricum… acum”. Gafa regelui a făcut înconjurul lumii.

Gafa uriasa a regelui Charles in fata lui Liz Truss, premierul Marii Britanii
Gafa uriasa a regelui Charles in fata lui Liz Truss, premierul Marii Britanii

S-a aflat când va fi Încoronat Regele Charles

Incidentul a survenit după ce premierul Truss a fost nevoită să ofere răspunsuri în Parlament, unde a insistat că nu va reduce cheltuielile pentru a echilibra conturile, deoarece economiștii și piețele financiare au continuat să-i pună sub semnul întrebării planurile.

Audiența monarhului cu prim-ministrul are loc în fiecare miercuri și este o tradiție pe care Regina Elisabeta a dus-o timp de 70 de ani. Regina a condus întâlniri săptămânale cu toți cei 15 prim-miniștri în timpul domniei sale de 70 de ani, inclusiv cu Sir Winston Churchill, dar și cu premierul Truss.

Între timp, Charles i-a primit ieri pe regele și regina Malaeziei la Palatul Buckingham. Yang Di-Pertuan Agong XVI și Raja Permaisuri Agong s-au întors în Marea Britanie, la un an după ultima lor vizită. A fost prima întâlnire oficială a Regelui de la întoarcerea sa în Marea Britanie, din Scoția – unde a petrecut trei săptămâni cu Regina Consort după înmormântarea mamei sale.

Ceremonie modestă de Încoronare

Palatul Buckingham a anunțat că Încoronarea regelui Charles va avea loc sâmbătă, 6 mai. Palatul a confirmat că Regina Consort va fi încoronată alături de el de către Arhiepiscopul de Canterbury la Westminster Abbey. S-aaflat că regele Charles vrea o ceremonie ma mică, mai modestă decât este tradiția, evenimentul fiind redus la mai puțin de o oră, iar lista de invitați a fost redusă cu trei sferturi. În plus, codul vestimentar este unul mai puțin formal.

„Încoronarea va reflecta rolul monarhului de astăzi și va privi spre viitor, în același timp fiind înrădăcinată în tradiții și tradiții de lungă durată”, a confirmat Palatul când a dezvăluit data.

Specialiștii au spus că, în timp ce Încoronarea va include aceleași elemente de bază ale ceremoniei tradiționale, care a păstrat o structură similară de mai bine de 1.000 de ani, va recunoaște „spiritul vremurilor noastre”. Planurile pentru evenimentul major sunt cunoscute sub numele de cod Operation Golden Orb, care stabilește planul serviciului și spectacolul din jurul acestuia.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...