Precizări noi despre cum se face școală în scenariul roșu. Câți elevi de clasa a opta au voie în sala de curs

Nicu Stan 07.03.2021, 23:28
Precizări noi despre cum se face școală în scenariul roșu. Câți elevi de clasa a opta au voie în sala de curs

Precizări noi despre cum se face școală în scenariul roșu. Câți elevi de clasa a opta au voie în sala de curs. Bucureștiul intră în scenariul roșu, astfel că orele școlare se vor desfășura potrivit noilor măsuri.

Cum vor învăța elevii care vor merge la școală fizic în scenariul roșu. Ministerul Educației a făcut anunțul

Au apărut precizări noi despre cum se face școală în scenariul roșu. Câți elevi de clasa a opta au voie în sala de curs, citiți în rândurile următoare. ​​Ministerul Educației a anunțat noi precizări referitoare la desfășurarea orelor de școală în scenariul roșu.

Conform documentului emis de minister, nu există restricții numerice pentru învățământul preșcolar și primar. În acest caz elevii pot participa fizic la cursuri. În cazul claselor a opta este impusă o limită de 15 elevi în clasă. De asemenea, în cazul claselor terminale de liceu, profesional și postliceal limita este de 17 elevi.

Numarul de elevi de clasa a opta si din anii terminali este restrictionat
Numarul de elevi de clasa a opta si din anii terminali este restrictionat

Școlile trebuie să asigure predarea orelor online

Potrivit ministerului Educației, pentru elevii din clasele terminale care nu participă fizic la ore și pentru cei care sunt înmatriculați în școli care intră în scenariul 3, școlillor le revine obligația de a asigura organizarea activităților de predare, învățare și evaluare online.

În plus, prezența fizică a elevilor este permisă la orele remediale, în școlile în care se organizează cel puțin o grupă, pentru toți elevii, indiferent de scenariul în care funcționează școlile, cu excepția localităților aflate în carantină. Orele remediale sunt făcute pentru ca elevii să recupereze materia pierdută.

Elevii nu trebuie să uite de regulile sanitare

Ministerul Educației mai precizează că este importantă respectarea regulilor de bază, precum purtarea măștii de protecție, igiena și distanțarea fizică.

Municipiul București intră în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat vineri la 3,05 la mia de locuitori.

Ce aduce scenariul roșu în București

Potrivit reglementărilor, la rata de incidență peste 3 la mie restaurantele se închid la interior, la fel și cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc, dar după o decizie a Comitetului Minicipal pentru Situații de Urgență.

Bucureștiul intră în scenariul roșu începând cu 8 martie, orele 00:00.

Timișoara, în carantină pentru 14 zile

De asemenea, Timișora intră din această noapte în carantină. ”Trebuie să ne uităm la situaţia în care ne aflăm acum. Timişoara are cea mai mare incindeta dintre municipiile care au incidenţa mare. În ultima perioadă am asistat la o creştere zilnică. În acelaşi timp, în sectorul sanitar există o presiune foarte mare, paturile de ATI sunt pline şi greutatea de a găşi locuri pentru pacienţii cu oxigen.

De ce sectorul sanitar acum este sub o presiune mai mare acum decât în noiembrie – decembrie. Pentru că acesta vine peste valul trecut, iar secţiile de ATI nu sunt goale, ele vin cu pacienţi din valul trecut, şi asta înseamnă că putem să ajungem oricând să nu mai avem locuri. Este clar, singură metodă de a limita raspândirea virusului este limitarea deplasărilor, binenţeles şi masca şi igienă”, a declarat Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI