”Pragul de vaccinare pentru personalul școlar e de 60%”. Ministrul Educației, precizări despre revenirea elevilor în bănci

Beatrice Dumitru 04.11.2021, 20:16
”Pragul de vaccinare pentru personalul școlar e de 60%”. Ministrul Educației, precizări despre revenirea elevilor în bănci

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, trebuie să decidă în ce condiții se vor relua cursurile, după vacanța suplimentară de două săptămâni. Acesta a menționat pragul de vaccinare de 60% pentru personalul didactic. O decizie finală în acest sens se va comunica pe 5 noiembrie.

Condiție pentru cadrele didactice: pragul de vaccinare de 60%

Vacanța elevilor nu va mai fi prelungită, iar cursurile se vor relua pe 8 noiembrie. Școlile vor fi deschise în funcție de situația epidemiologică, dar mai este o condiție pentru ca elevii să poată participa fizic la cursuri. Școlile au fost închise pe 15 octombrie, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus înregistrate, aproape 16.000 pe zi (n.r. în acea perioadă).

Ministrul Educației a precizat că o condiție necesară pentru ca elevii să revină în bănci este ca pragul de vaccinare în rândul cadrelor didactice să fie de 60%. Sorin Cîmpeanu a precizat că acest prag a fost solicitat și de reprezentanții profesorilor prin sindicatele din învățământul preuniversitar și de cei ai elevilor.

Conform discuţiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii, pentru a funcţiona cu prezenţă fizică. Decizia finală se va anunţa mâine, la ora 10.00, la sediul Ministerului Educaţiei,” a declarat Sorin Cîmpeanu.

”Pragul de vaccinare pentru personalul școlar e de 60%”. Ministrul Educației, precizări despre revenirea elevilor în bănci
Condiția pentru reluarea cursurilor cu prezență fizică.

„Începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a declarat și Klaus Iohannis.

Câte școli din România au grad de vaccinare peste 60%

Sorin Cîmpeanu a afirmat că în afară de această condiție rămân în vigoare și regulile inițiale. Mai exact, la apariția unui caz de Covid-19 într-o clasă se intră în online, iar dacă în școală se înregistrează mai multe cazuri, toată unitatea va suspenda prezența fizică la ore.

Ministrul Educației a mai precizat că doar 54% din școlile din România au rata de vaccinare peste 60%, iar elevii și profesorii vor fi testați de două ori pe săptămână. În România, peste 7 milioane de persoane s-au imunizat până în prezent.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...