Povestea Valentinei, femeia care ar fi născut 69 de copii. Câți ani a stat însărcinată? Un record

Ana-Maria Tudor 14.06.2023, 08:58
Povestea Valentinei, femeia care ar fi născut 69 de copii. Câți ani a stat însărcinată? Un record

Recordul pentru cel mai mare număr de copii născuți de către aceeași mamă aparține unei femei care a trăit în Rusia în secolul al XVIII-lea. Chiar dacă numele ei nu este confirmat oficial, sursele o menționează sub numele de Valentina și se cunoaște faptul că era soția fermierului Feodor Vassilyev.

Femeia a născut 69 de copii

Femeia care deține recordul pentru cel mai mare număr de copii născuți este o țărancă din Rusia, care a trăit în secolul al XVIII-lea. Valentina a intrat în istorie datorită impresionantului său număr de nașteri, deoarece ea a adus pe lume nu mai puțin de 69 de copii.

Ce inseamna daca visezi ca esti gravida

Recordul extraordinar al acestei femei este cu atât mai remarcabil, având în vedere că a trăit timp de 76 de ani și a rămas însărcinată de 26 de ori. Aceasta a adus pe lume nu mai puțin de 16 perechi de gemeni, șapte seturi de tripleți și patru seturi de cvadrupleți. În total, ea a dat naștere la 69 de bebeluși între anii 1725 și 1765, dintre care 67 au supraviețuit.

Totuși, această poveste devine și mai extraordinară dacă luăm în considerare faptul că soțul Valentinei a părăsit-o și s-a recăsătorit, având încă 18 copii cu a două sa soție.

Mama eroina a fost însărcinată timp de 18 ani

Există îndoieli în ceea ce privește capacitatea unei femei de a purta atâtea sarcini, mai ales într-o perioadă în care medicina nu era la fel de avansată și în care complicațiile la naștere puteau avea consecințe extrem de grave.

De asemenea, este binecunoscut faptul că șansele de a rămâne însărcinată scad considerabil odată cu înaintarea în vârstă, iar în trecut rata mortalității infantile era foarte ridicată.

Conform unor calcule efectuate de bbc.com se estimează că această mamă a fost însărcinată timp de 18 ani.

Specialiștii contactați de jurnaliștii britanici au explicat că odată cu înaintarea în vârstă a femeilor, cantitatea și calitatea ovulelor se diminuează, ceea ce duce la o diminuare semnificativă a șanselor de concepție atât după vârsta de 42-44 de ani, cât și după fiecare sarcină în parte.

În plus, fertilitatea scade în perioada premenopauzei. Profesorului Valerie Baker, specialist în obstetrică și ginecologie la Universitatea Stanford, a afirmat că șansele ca o femeie de 45 de ani să conceapă într-o lună sunt de doar 1%.

Site-ul Guinness World Records, care o cataloghează pe Valentina Vassilyev drept „cea mai prolifică mamă din toate timpurile”, a menționat că acest caz trebuie privit cu suspiciune.

„Este, totuși, posibil că doamna Vassilyev să fi avut predispoziție genetică pentru ovulație, aspect care crește semnificativ șansele de a avea gemeni ori tripleţi”, spun cei de la Guinness Book.

Urmăriți Impact.ro și pe