Povestea impresionantă a unui copil abandonat. Anamaria a ajuns studentă la stomatologie cu ajutorul părinților adoptivi

Daniela Alexandru 27.07.2021, 16:06
Povestea impresionantă a unui copil abandonat. Anamaria a ajuns studentă la stomatologie cu ajutorul părinților adoptivi

Copiii abandonați pleacă în viață, din primele lor zile, cu un mare dezavantaj. Acela de a fi ai nimănui. Unii dintre ei reușesc să depășească acest dezavantaj, alții nu. Un caz fericit al unui copil abandonat încă de la naștere este cel al Anei Maria, care la doar cinci luni a ajuns în casa unui asistent maternal, care a acceptat-o pe fetiță ca și cum ar fi fost a sa. Și într-un fel, a și devenit fata sa.

Povestea impresionantă a unui copil abandonat

Familia care a preluat-o pe Anamaria când aceasta din urmă avea doar cinci luni i-a schimbat viața micuței. Anamaria a primit iubire și susținere din partea asistentului maternal și al familiei acestuia. Chiar dacă aceștia mai aveau o fetiță de 10 ani nu s-au dat înapoi de la a ajuta un semen. Doamna Cornelia și soțul ei o consideră pe Anamaria a doua lor fiică. ”Nu pot uita niciodată momentul în care am văzut-o pentru prima dată: era mică, avea o faţă veselă şi râdea… a întins mânuţele către mine, parcă a cerut să vină către mine… Plângeam şi tremuram toată. Parcă am primit un dar de la Dumnezeu. Anamaria ne-a umplut casa, este totul pentru noi, alături de sora ei. Este şi ea tot copilul nostru!”, mărturisește și doamna Cornelia.

Ambițioasă și curioasă încă de mic copil, Anamaria a depășit toate barierele pe care societatea a încercat să i le pună. Bună la învățătură, cu medii peste 9.50 întotdeauna, și cam năzdrăvană Anamaria a devenit acum un adult responsabil. ”Devenea chiar obositoare uneori. Dacă îi spuneam că nu este bine să facă ceva, trebuia să îi aduc foarte multe argumente pertinente, astfel încât să o conving că este mai bine aşa. A fost o plastilină tare, greu de modelat, dar şi când s-a modelat, aşa a rămas”, continuă asistentul maternal.

Povestea impresionanta a unui copil abandonat
Povestea impresionanta a unui copil abandonat

Cum au afectat-o prejudecățile societății?

Nici măcar profesorii, care ar trebui să fie în primul rând educatori, dar și părinți, nu i-au dat copilului din plasament prea multe șanse. Mulți au crezut că nu va reuși, dar a avut alături și oameni care au crezut în ea. Și astăzi îi mulțumește dirigintelui ei pentru încrederea acordată.

”De mică am fost ambiţioasă. Mi-a plăcut să nu pierd, ci să câştig mereu, să lupt pentru ceea ce îmi doresc! În clasa a VIII-a domnul diriginte mi-a spus că el ştie că voi ajunge departe şi să nu ascult ce se spune în jur, ci să învăţ în continuare. Atunci m-am simţit bine!”, spune Anamaria.

Cu ajutorul părinților adoptivi și a puținilor profesori care au crezut în ea, dar mai ales cu ajutorul propriei ambiții.  A intrat la unul dintre cele mai bune licee din Târgoviște, Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu și apoi a intrat la Stomatologie.

Are diabet

”Cam de la vârsta de 5 ani, Anamaria şi-a exprimat dorința de a urma Facultatea de Medicină. A fost atrasă de acest domeniu pentru că interacționa foarte mult cu doctorii, iar halatele albe i s-au părut „prietenoase”, privindu-le prin ochii copilului care avea nevoie de grijă. Fata nu a luptat doar cu prejudecățile, ci şi cu Diabetul. „Părinții” i-au fost alături şi din acest punct de vedere. Au dus-o la cele mai bune spitale pentru a-i ţine afecțiunea sub control, deşi posibilitățile financiare au fost limitate.

Au susținut-o în drumul către medicină şi au căutat cei mai buni profesori pentru meditaţii, dascăli care să creadă în copilul aflat în plasament. Visul s-a împlinit, iar Anamaria este studentă în anul II, la Stomatologie, în Craiova. S-a dus într-un oraş nou, unde nu cunoştea pe nimeni. I-a fost greu la început, dar a răzbit, s-a acomodat destul de repede şi şi-a înfrânt frica de necunoscut”, spun reprezentanții DGASPC Dâmbovița.

Urmăriți Impact.ro și pe