Constanţa. O fetiţă de 5 ani, la un pas să îşi piardă mâna după a rămas blocată în tubul de absorbţie al piscinei

Ioana Constantin 22.07.2021, 15:10

Momente de coşmar pentru o familie venită în vacanţă la mare. Fetiţa de 5 ani a fost la un pas să îşi piardă o mână după ce şi-a prins braţul în tubul de absorţie al piscinei.  Nimeni nu ştie cum a reuşit copilul ca să-şi strecoare mâna prin sită sorbului de la evacuarea apei. Părinţii au sjunat la 112 iar până la sosirea pompierilor turiştii au început s ascoat apa din piscină, cu găleţile sau tomberoanele pentru depozitarea deşeurilor. În cele din urmă copila a ajuns la spital iar medicii au reuşit să îi elibereze mânuţa.

Mâna unei fetiţe de 5 ani, blocată în tubul de absorbţie al piscinei

Era trecut de ora 18 iar micuţa se juca în piscina hotelului în care era cazată împreună cu părinţii. De altfel aceştia o însoţeau la piscină. La un moment dat însă a început să ţipe şi lumea din jur şi a dat seama că se întâmplă ceva grav. Atunci au văzut că copila îşi prinsese braţul în ţeava de scurgere a piscinei. Imediat oamenii au sunat la 112. O turistă, cadru medical, aflată şi ea în aceelasi hotel a mers să vada ce se întâmplă şi să dea o mână de ajutor  paramedicilor de la SMURD.

„Am ieşit pe balcon să întind nişte costume. Am văzut agitaţie şi fiind cadru medical m-am gândit că trebuie să cobor. Era prinsă cu membrul drept de la articulaţie în jos, în pompa de apă. Au încercat să îi scoată mana cei de la ISU și am vb cu ei să nu mai tragă de mânuţă că sigur era umflată. Un turist a început să spargă betonul de acolo. Au scos ţeavă și implicit mâna fetei.

Au pus o pătură pe ea. Am mers cu ea în cameră. Era vânată mâna. Fetiţa nu mai simţea mare lucru, iar mama era foarte speriată şi i am sus că, după părerea mea, ar fi mai bine să meargă la spital pentru că acolo poate fi ajutată. Fetiţa se juca frecvent acolo iar dimineaţa i-a spus şi fetei mele că se simt bule.

Fetiţa mea nu a pus mâna pentru că tocmai ce îi arătasem eu un incident similar petrecut la Teleorman. Ea stia că nu are voie să atingă nimic”, a spus turista.

O fetiţă de 5 ani, la un pas să îşi piardă mâna după a rămas blocată în tubul de absorbţie al piscinei
O fetiţă de 5 ani, la un pas să îşi piardă mâna după a rămas blocată în tubul de absorbţie al piscinei

Zeci de turişti au ajutat medicii să o salveze pe micuţă

În timp ce pompierii încercau să scoată mâna fetiţei, zeci de turişti înarmaţi cu găleţi şi chiar toberoane pentru deşeuri au început s ascoata apa din piscină pentru a uşura misiunea salvatorilor. În cele din urmă pompierii au reuşit să elibereze copila însă nu în totalitate. Pentru că acest lucru să fie posibil ar fi fost nevoie de un cleşte care sa taie acea ţeavă metalică din jurul mânuţei.

„Seara trecută în jurul orei 18, ISU Dobrogea a fost solicitat să intervină la o piscină unde o minoră a rămas cu mâna blocată într-un tub de absorbţie. A fost trimis un echipaj de descarcerare şi unul de prim ajutor. Au încercat să extragă mana fetiţei.

Din cauză că era dificil iar mâna era prinsă pe un cot,  au fost nevoiţi să scoată mâna cu tot cu cot, apoi a fost dusă la spital iar medicii au deblocat mana fetiţei şi i-au aacordat îngrijirile medicale”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Cazul, preluat de poliţişti

Cazul a fost preluat de poliţişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa care au declanşat cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a firului evenimentelor.

„În cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o minoră și-ar fi prins mâna într-o gură de scurgere a piscinei din locul în care se află cazată împreună cu părinții, un hotel din stațiunea Mamaia.

Deplasați la fața locului, am constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o minoră, de 5 ani, care a rămas cu mâna blocată într-o țeavă din scurgere. Aceasta a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii situației de fapt”, a spus si Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Urmăriți Impact.ro și pe