Povestea elevei din Buzău cu media 10 la Evaluarea Națională. „Am memorat toate clădirile din vacanță”

Beatrice Dumitru 24.06.2022, 18:00
Povestea elevei din Buzău cu media 10 la Evaluarea Națională. „Am memorat toate clădirile din vacanță”

Peste 144 de mii de elevi din toată țara au susținut anul acesta Evaluarea Națională, iar peste 82% dintre candidați au luat peste nota 5, ceea ce reprezintă un maxim absolut în raport cu ultimii zece ani. Dar au fost și cadidați care au obținut media generală 10, printre aceștia și o elevă din Buzău, care a dezvăluit și care este visul său din copilărie.

Eleva de zece la Evaluarea Națională 2022

Cel mai mic procent al elevilor cu medii peste 5 la Evaluarea Națională 2022 a fost în județul Teleorman, 71,8%, iar la polul opus, cu cel mai mare procent, este Cluj , 2,7%, urmat de București și Brăila. Cea mai mică notă (1,27) aparține unui absolvent al Școlii Gimnaziale „Dr. Ilie Pavel” Rm. Sărat. Dar au fost și medii generale de 10. Potrivit rezultatelor Evaluării Naționale 2022, au fost acordate 221 de medii de 10, dublu față de anul trecut, când 120 de elevi au luat media maximă.

Printre cei care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2022 la se află și nouă elevi din județul Buzău, iar Ioana-Alexia Vlad are o poveste deosebită. Ea a mărturisit că îi place foarte mult matematica și engleza și ar dori să studieze la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, cea mai importantă instituție de învățământ liceal din orașul Buzău, la un un profil de „Matematică-Informatică„ sau de „Bio-Chimie”. Ioana-Alexia Vlad a dezvăluit că visul său din copilărie este să devină arhitect.

Povestea elevei din Buzău cu media 10 la Evaluarea Națională. “Am memorat toate clădirile din vacanță”
La Evaluarea Națională 2022 au fost 221 de medii generale de 10.

Când merg în excursii, îmi place să observ casele, arhitectura lor, cum sunt construite, structura lor. Le am în memorie pe toate, dar îmi place să le și desenez. Am exersat desenul la Muzeu și am făcut cursuri speciale de desen și pictură”, a spus Ioana-Alexia Vlad pentru opiniabuzau.ro.

Județele în care nu s-a obținut nicio medie de 10

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2022 arată că Bucureștiul conduce anul acesta clasamentul mediilor de 10, cu 37 de elevi care au obținut media maximă, la egalitate cu județele Cluj și Argeș, cu câte 17 medii de 10, iar pe locul trei se află Iași, cu 16 medii maxime.

Însă sunt și opt județe în care nu s-a înregistrat nicio medie de 10, cu cinci mai mult față de anul trecut, pe listă figurând Brăila, Dâmbovița, Giurgiu, Mehedinți, Călărași, Covasna, Harghita, Sălaj, iar ultimele patru nu au obținut nici anul trecut vreo medie maximă, notează edupedu.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...