Povestea de viață a lui Tom Cruise, starul care pare că a găsit leacul tinereții veșnice. Actorul a împlinit astăzi 61 ani

Ana-Maria Tudor 03.07.2023, 10:21
Povestea de viață a lui Tom Cruise, starul care pare că a găsit leacul tinereții veșnice. Actorul a împlinit astăzi 61 ani

Talentul său și zâmbetul cuceritor l-au consacrat pe Tom Cruise în industria cinematografică, iar abilitatea de a-și face singur cascadoriile, unele dintre ele extrem de dificile, l-a adus în atenția publicului și a admiratorilor, iar presa a scris mult despre viața sa personală, relațiile amoroase și chiar despre schimbările neobișnuite pe care le-a suferit.

Tom Cruise a avut o copilărie presărată cu abuzuri

Tom Cruise Mapother IV s-a născut în Syracuse, New York, și a trăit o copilărie marcată de sărăcie.

Tatăl său era inginer electric, iar mama era profesoară, dar veniturile familiei nu erau suficiente pentru a asigura un trăi decent pentru el și cele trei surori ale sale. În ciuda greutăților financiare, Tom Cruise a trebuit să facă față și violenței extreme încă de la o vârstă fragedă, o experiență care a lăsat o puternică amprentă asupra sa.

„Tată a fost genul de persoană care, dacă ceva mergea rău, te lovea. A fost o lecție extraordinară în viața mea – cum te legăna, te făcea să te simți în siguranță și apoi, bang! Pentru mine asta a însemnat: „E ceva în neregulă cu tipul ăsta. Nu avea încredere în el. Ai grijă în preajma lui.”, spunea celebrul actor.

Tom Cruise a dezvăluit că în perioada copilăriei sale nu a avut prieteni apropiați. A fost mereu considerat „copilul nou” cu pantofi ciudați și un accent diferit, fapt ce l-a izolat de ceilalți.

„Nu am avut prieteni apropiați. Eram mereu copilul nou cu pantofi aiurea și accent diferit. N-am avut prieteni cu care să împărtășesc lucruri și cărora să mă pot destăinui. Iar faptul că am fost diagnosticat cu dislexie nu m-a ajutat deloc.”, a mai spus el.

Datorită locului de muncă găsit de tatăl său în Forțele Armate ale Canadei, familia lui Tom Cruise a fost nevoită să se mute în Canada. Acolo, la școală, el a descoperit cursurile de teatru și a început să se implice în piese organizate cu diverse ocazii. Cu toate acestea, după doi ani, a fost nevoit să se întoarcă în Statele Unite ale Americii, deoarece mama sa a decis să divorțeze și să se întoarcă în țara natală.

Actorul a schimbat 15 școli în 14 ani

Tom Cruise a avut parte de o educație instabilă, schimbând în total 15 școli într-un interval de 14 ani. În perioada liceului, a fost exclus din echipa de fotbal după ce a fost prins consumând bere chiar înainte de un meci, iar acest incident l-a determinat să se îndrepte către clubul de teatru al școlii, unde și-a descoperit pasiunea pentru actorie și a început să joace în piese.

La vârsta de 18 ani, Tom Cruise a luat decizia de a pune capăt studiilor și s-a mutat în New York pentru a-și urmări visul de a deveni un actor celebru.

Pentru a se întreține, a lucrat în restaurante, ocupându-se de curățarea și debarasarea meselor. Conștientizând că acest oraș nu-i oferea prea multe perspective de succes, și-a făcut bagajele și s-a îndreptat spre Los Angeles.

Aici a obținut primul său rol în filmul romantic-dramatic „Endless Love” regizat de Franco Zeffirelli, iar în același an, a primit și primul său rol secundar important în drama „Taps”, iar în 1983 a jucat în filmul „Risky Business” în primul său rol principal.

Tom Cruise era deja un nume cunoscut în lumea cinematografiei de la Hollywood, însă a devenit o adevărată vedetă odată cu premieră filmului „Top Gun” în 1986.

De-a lungul carierei sale, a obținut numeroase nominalizări la premiile Zmeura de Aur și a avut filme care au rămas în istorie. Tom Cruise se poate mândri cu 3 premii Globul de Aur și cu multiple nominalizări la premiile Oscar și BAFTA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: