Povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu. De ce s-au despărțit, de fapt: „Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut!”

Beatrice Dumitru 21.04.2023, 14:09
Povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu. De ce s-au despărțit, de fapt: „Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut!”

Ion Dolănescu și Maria Ciobanu au format unul dintre cele mai iubite cupluri din muzica populară românească și fanii lor au regretat că s-au despărțit. La 13 ani de la moartea lui Ion Dolănescu, Maria Ciobanu a făcut dezvăluiri despre relația cu artistul și care a fost motivul pentru care au decis să meargă pe drumuri separate.

Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu

Ion Dolănescu și Maria Ciobanu au trăit o poveste de dragoste cu năbădăi. Cei doi s-au cunoscut când formau cupluri cu altcineva. Cântărețul era căsătorit cu o femeie mai mare decât el cu 20 de ani, de care nu a divorțat niciodată, în timp ce artista se afla la al doilea mariaj.

Maria Ciobanu a spus în urmă cu mai mulți ani că înainte de a avea o relație cu Ion Dolănescu îl admira destul de mult, iar timp de trei ani artistul a stat în preajma în preajma ei în încercarea de a o cuceri. În acea perioadă, Maria Ciobanu era căsătorită și avea copil mic. Cântăreața a mai mărturisit că povestea de dragoste cu Ion Dolănescu a început în anul 1968 și au făcut nuntă în 1971, deși ambii erau căsătoriți cu altcineva în acte și nu au putut intra în biserică.

Povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu. De ce s-au despărțit, de fapt:
Maria Ciobanu, alături de Ionuț, fiul pe care îl are cu Ion Dolănescu.

După ce am început să cânt cu Ion, care s-a ţinut de capul meu vreo trei ani, treptat, prin 1971, ne-am îndrăgostit… Probabil că a fost destinul. Am divorţat, ne-am îndrăgostit, apoi ne-am căsătorit şi s-a născut un băiat cu care mă mândresc: Ionuţ”, a povestit Maria Ciobanu.

De ce s-au despărțit Maria Ciobanu și Ion Dolănescu

Din 1971 până în 1974, cei doi au locuit împreună, iar cariera lor muzicală mergea perfect, fiind cel mai iubit cuplu de interpreți de la acea vreme. Dar acasă nu era totul perfect, iar Maria Ciobanu a vorbit cu ceva timp în urmă despre neînțelegerile pe care le aveau, iar artista a dat de înțeles că despărțirea de Ion Dolănescu s-a produs din cauza violenței fizice.

Niciodata n-am suportat ca omul cu care împart patul să mă lovească. Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu. Am suferit foarte mult. L-am divinizat pe Ion Dolanescu. Cum să mai țin acum la omul care mi-a luat copilul? Dumnezeu e mare și ne iartă pe toți. Și eu l-am iertat pe tatăl copilului meu. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a înzestrat cu talent și am putut să-mi câștig singură existența”, spunea Maria Ciobanu în urmă cu câțiva ani.

În prezent, Maria Ciobanu este căsătorită cu Mircea Câmpeanu, fostul soț al Ilenei Sărăroiu, cu care este împreună de patru decenii, în timp ce Ion Dolănescu a fost împreună cu trei femei de-a lungul vieții. Este vorba de Iustina Băluțeanu, singura cu care a fost căsătorit cu acte, Maria Ciobanu și Margarita Valenciano, cu care are un fiu, Dragoș, stabilit în Costa Rica.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...