Poșta Română nu va mai fi așa cum o știm. Mii de angajați dați afară, mesajul venit de la director

Stan Filon 19.02.2021, 12:42
Poșta Română nu va mai fi așa cum o știm. Mii de angajați dați afară, mesajul venit de la director

Se anunță vremuri grele pentru foarte mulți angajați ai Poștei Române, după ce directorul a anunțat disponibilizări masive! Toți directorii locai ai Poștei Române au primit instrucțiuni exacte cu angajații care urmează să fie disponibilizați în scurt timp.

Poșta Română pregătește disponibilizări masive

Poșta Română are peste 25 de mii de angajați, însă directorul Horia Grigorescu spune că trebuie să reducă drastic cheltuielile cu salariile. Astfel, în cursul acestui an cel puțin 21% din personalul funcțional-administrativ și cel de conducere va fi disponibilizat.

Șeful companiei, Horia Grigorescu, a transmis o informare către toți directorii și le-a cerut, pe fondul necesității optimizării organizatorice, eficientizării activității, dar și al reducerii prestațiilor din ultimii ani, să propună lista posturilor care vor dispărea din organigramă.

Posta Romana pregateste disponibilizari masive
Posta Romana pregateste disponibilizari masive

Ultimele disponibilizări au avut loc în anul 2013

„Până la data de 26 februarie 2021 urmează să realizați o analiză a activității desfășurate în cadrul structurii pe care o conduceți, în raport de volumul efectiv al activității, corelat cu repartizarea specifică, în urma căreia veți depune la Direcția Resurse Umane o listă care să cuprindă, evidențiate separat, denumirea și numărul de posturi vacante din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, precum și denumirea și numărul de posturi ocupate din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, pe care le propuneți pentru desființare.

În vederea optimizării organizatorice și redresării/eficientizării aspectelor economice precizate mai sus, numărul de posturi ocupate, din cele două categorii indicate, pe care le veți propune spre desființare va reprezenta un minim de 21% din numărul total de posturi ocupate de către personalul funcțional-administrativ și cel de conducere, aferent structurii pe care o conduceți/coordonați”, se arată în mesajul directorului general, Horia Grigorescu, citat de Profit.ro.

Disponibilizările vin pe fondul scăderii activității în ultimii ani la majoritatea serviciilor furnizate de Poșta Română, mai ales datorată dezvoltării puternice a serviciilor electronice, dar și a concurenței foarte puternice din acest domeniu. Pandemia de coronavirus și-a pus amprenta și ea pe activitatea Poștei Române.

În plus, Poșta Română are în derulare un proces de digitalizarea și informatizare a fluxurilor administrative, care necesită investiții serioase. Poșta Română a mai trecut printr-un proces de disponibilizări în anul 2013, când au fost dați afară nu mai puțin de 3650 de angajați.

Urmăriți Impact.ro și pe