Craiova: Angajații de la Salubritate rămân fără loc de muncă după venirea Iridex? Lia Olguța Vasilescu: „Așa este legea”

Elena Avramescu 29.01.2021, 12:24
Craiova: Angajații de la Salubritate rămân fără loc de muncă după venirea Iridex? Lia Olguța Vasilescu: „Așa este legea”

Angajații de la Salubritate rămân fără loc de muncă. În timpul ședinței de joi a Consiliului Local Craiova s-a aprobat mandatarea reprezentantului municipiului pentru a vota în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECODOLJ.

Angajații de la Salubritate, fără loc de muncă

Astfel, începând cu luna aprilie a acestui an, un nou operator, Iridex SRL, se va ocupa de ridicarea gunoiului menajer din Craiova precum și de transportarea lui la depozitul de deșeuri de la Mofleni. Iridex SRL este firma care a câștigat licitația pentru Masterplanul de deșeuri al Doljului.

Consilierii municipali din partea alianței au dorit să afle ce se va întâmpla cu cei peste 150 de angajați de la Salubritatea Craiova SRL care, după venirea Iridex, vor rămâne fără obiectul muncii.

Noi încasăm taxa fixă de la craioveni, dar plătim către ADI ECODOLJ în funcție de cantitatea care se colectează. Unii cetățeni vor genera mai mult gunoi, alții mai puțini, dar noi plătim indiferent de asta. Cum veți rezolva această problemă, veți pune paznici la fiecare ghenă dintre blocuri? Și câți oameni de la Salubritate își vor pierde serviciul după venirea Iridex?, a întrebat consilierul local Marian Vasile, președintele PNL Craiova.

Angajatii de la Salubritate raman fara loc de munca
Lia Olguta Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu a spus că în ceea ce privește municipiul Craiova, va exista un regulament care va fi pus în dezbatere publică, iar apoi supus atenției Consiliului Local, unde vor fi incluse și sancțiunile pentru cetățenii care nu colectează selectiv.

Va fi un regulament care va fi pus în dezbatere publică și supus apoi atenției Consiliului Local, unde vor fi incluse și sancțiunile pentru cetățenii care nu colectează selectiv. În momentul în care operatorul cel nou va intra și pe Craiova, va scădea taxa și pentru celelalte localități din Dolj, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Angajații care lucrau pe mașinile de gunoi vor fi preluați de Iridex

Lia Olguța Vasilescu a vorbit și despre locurile de muncă desființate de la Salubritate SRL, imediat după ce firma nu se va mai ocupa de activitatea de colectare a gunoiului. Edilul a declarat că până în acest moment nu și-a pierdut nimeni locul de muncă. Se pare că în discuțiile purtate cu Iridex s-a stabilit să fie preluați toți cei care lucrau pe mașinile de gunoi pentru colectarea deșeurilor, însă nu și casierele, pentru care sunt acum în discuții avansate cu ADI ECODolj pentru a fi preluate.

Eu nu am cum să știu dacă cineva își va pierde sau nu locul de muncă. În primul rând, există și o lege, care spune că dacă sunt soț și soție și se fac disponibilizări unul singur este disponibilizat. Așa este legea. Am spus că noi facem toate demersurile necesare ca acești oameni să se reangajeze, mai puțin casierele, pentru care soluția de angajare este ADI ECODolj. Intenția este ca operatorul să-i preia pe toți. Sper că am fost destul de clară, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Urmăriți Impact.ro și pe